Parsan paras sesonkiaika on käsillä ja ajankohtainen herkku taipuu moneen. Vihreää parsaa voi kypsentää keittämällä, paistamalla, grillaamalla tai uunissa paahtamalla. Helppotekoinen parsapasta kokoaa yhteen kevään raikkaita makuja. Annoksesta saa helposti myös gluteenittoman ja vegaanisen.

Parsan valitseminen ja käsittely
- Osta kaupasta napakan tuntuisia parsoja, joiden nuput ovat umpinaiset. Valitse mahdollisimman ohutvartisia parsoja.
- Käytä parsa mahdollisimman tuoreena, sillä parsa nahistuu nopeasti.
- Jos et käytä parsaa heti, kääräise ympärille hyvin kostutettu talouspaperi tai keittiöpyyhe. Säilytä parsaa jääkaapin vihanneslokerossa.
- Katkaise parsan puumainen tyviosa varren alaosasta taittamalla. Parsa napsahtaa poikki oikeasta kohtaa.
- Huuhtele parsat viileässä vedessä.
- Tuoretta, ohutta parsaa ei tarvitse kuoria varresta.

Kiinalainen ruohosipuli eli kiinansipuli
Kiinansipuli eli kiinalainen ruohosipuli on kasvimaan makoisa monivuotinen herkku. Se kasvaa ruohosipulin tapaan mättäissä ja kukkii kauniin valkoisin kukin. Tummanvihreät lehdet ovat litteät ja ne maistuvat valkosipulilta. Kasvia voi käyttää monipuolisesti ruohosipulin tapaan, myös sen kukat ovat syötäviä.

Parsapastan voi nauttia lämpimänä annoksena tai kylmänä pastasalaattina. Pasta säilyy jääkaapissa tiiviisti peitettynä pari päivää. Jos keväistä parsapastaa jää jäljelle, saa siitä seuraavana päivänä hyvän lounassalaatin.
