Sanna Rasku

Sanna Rasku

Parvekkeen runsas syksy

Parvekepesä syksyisessä asussa.

Syksy mielletään monella tapaa inspiroivaksi. On runsas sienisato ja sadonkorjuuaika, upeat luonnon muuttuvat värit, mahtavat syysistutukset, ihanat hillokeitokset ja syyskranssit, noin niin kuin muun muassa. Viilenevät säät myös inspiroivat monella tapaa muuttamaan vaatetusta ja esimerkiksi parvekkeen tyyliä. On kiva kaivaa vaatekaapista villapaitaa esille ja sisustaa parveketta syksyyn.

Pesämäisyyden korostaminen

On suorastaan terapeuttista istuskella omalla parvekkeella ja nauttia syksyn vaiheista. Kun oma parvekepesä on sisustettu mukavaksi, on siellä myös kiva viettää aikaa. Parvekelasit pidentävät ulkokautta syksyllä huomattavasti, mutta myös lasittomalla partsilla viihtyminen onnistuu. Tekstiilien kanssa joutuu vain vähän enemmän jumppaamaan, mutta mitä sitä ei tekisi täydellisten syyshetkien eteen. Tuo siis lämpimiä huopia, lampaantaljoja ja tyynyjä, ja kietoudu niihin kun kylmä yllättää.

Toista värejä

Pienessä tilassa värimaailman ollessa harmoninen ja värien toistuessa esimerkiksi kasveissa ja tekstiileissä sekä huonekaluissa, tilan rauhallisuuden tuntu saadaan säilymään miellyttävänä. Tällä parvekkeella värimaailma koostuu harmaan eri sävyistä, ruskeasta, beigestä, valkoisesta ripauksella vihreää. Ja vielä kun värimaailma tuodaan sisältä jatkumona ulkotiloihin, tunnelma säilyy samana sisältä ulos.

Hopeasalvia (Salvia argentea) on upea kasvi.

Ihanat syyskasvit

Täällä kasvien värimaailma siis koostuu hieman epätavallisista väreistä. Ruskea pronssisara (Carex comans) on upea isossa sinkkiruukussa. Vieressä oleva kurry-yrtti (Helichrysum italicum) on väriltään hyvin vastakkainen ruskean kanssa, mutta sopii hienosti kokonaisuuteen, koska se toistaa harmaata ruukkua. Muita harmaalehtisiä täällä ovat hopealehti (Senecio cineraria) ja iso, harmaalehtinen hopeasalvia (Salvia argentea). Tämän värimaailmalinjan laittaa poikki vihreä-kelta-ruskehtava pelargoni ’Mrs Pollock’ ja tuo todella kivan erilaisuuden kokonaisuuteen.

Sitten vaan kynttilöiden sytytys, kuppi kuumaa, kirja ja nautiskelemaan.

Mikä sinua inspiroi syksyssä? Jaa kuvasi Instagramissa 12.10. mennessä ja merkkaa se #versoilevasyksy.

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: