Maria Kesänen

Maria Kesänen

Pikkupurtavaa puutarhasta

Juuri nyt saamme nauttia elokuun hämärtyvistä illoista. Vaikka keli kylmeni kertaheitolla, on elokuun illoissa ihanaa tunnelmallisuutta. Jos käytössäsi on lasitettu terassi tai parveke, se tarjoaa täydellisen paikan ex tempore -illanistujaisille. Kutsu pöydän ääreen puoliso tai ystävä, ja kata tarjolle helppoa pikkupurtavaa puutarhasta.

marja-mozzarella-tikut

Helpot ja nopeat marjatikut tehdään puutarhan mehevistä marjoista, kuten vadelmista ja karhunvatukoista. Ne sopivat hienosti yhteen miedonmakuisten pienten mozzarellapallojen kanssa. Tuoreet basilikanlehdet tuovat vartaisiin tuoksua ja makua. Pirskottele marjavartaiden päälle hieman tummaa balsamicoa, se antaa pienen terän makumaailmaan.

kurkku-lohirullat

Raikkaat kurkku-lohirullat saavat lisäpotkua piparjuuri-tuorejuustosta. Päälle ripotellaan tuoretta tilliä ja tarjolle laitetaan vähäsuolaista soijakastiketta.

Pieneen tilaan on helppo luoda tunnelmallinen soppi. Muutama muhkea tyyny, katosta roikkuvat puutarhavalot ja sisältä tuodut viltit varmistavat, että ulkona tarkenee istuskella myös hämärän laskeuduttua. Nyt on myös aika kaivaa kynttilät taas esiin. Puutarhasta koottu rento kukkakimppu viimeistelee tunnelman.

illanistujaiset-terassilla

Täydennä tarjottavia suolakekseillä, juureslastuilla ja hyvällä juomalla. Mutkatonta ja maistuvaa!

pikkupurtavaa-puutarhasta

Resepti: Pikkupurtavaa puutarhasta

Raaka-aineet:

Marja-mozzarellatikut
karhunvatukoita, vadelmia
mini mozzarella -juustopalloja
kanelibasilikan lehtiä
tummaa balsamicoa
Kurkku-lohirullat
avomaankurkkua
kylmäsavustettua lohta ohuina siivuina
piparjuurituorejuustoa
tuoretta tilliä hienonnettuna
soijaa

Valmistusohje:

  • Marja-mozzarellatikut: Pujota coktailtikkuun marjoja, minimozzarellapalloja sekä kanelibasilikan lehtiä. Tarjoile marjatikut pirskahduksella balsamicoa.
  • Kurkku-lohirullat: Pese ja kuori kurkut. Höylää kurkusta esimerkiksi juustohöylällä ohuita viipaleita pitkittäin. Aseta kurkut hetkeksi talouspaperin päälle. Levitä lohiviipaleita leikkuulaudan päälle ja sivele kalalle tuorejuustoa. Leikkaa lohesta kapeita suikaleita ja aseta ne kurkkuviipaleiden päälle tuorejuusto kurkkua vasten. Kääri kurkut rullalle ja kiinnitä coktailtikuilla. Tarjoile soijan kera.
Vinkki: Valmista suupalat vasta juuri ennen tarjoilua, ne eivät kestä säilyttämistä.
Vinkki: Karhunvatukat ja vadelmat voi korvata pensasmustikoilla. Kanelibasilikan tilalla voi käyttää mitä tahansa basilikaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Pikkupurtavaa puutarhasta”

  1. Olipa eilinen hyvä päivä kun löysin,tai ns törmäsin sivuihisi:) Omppuhillo kohta uuniin menosss,kera mausteiden,syksy on ihanaa aikaa.

    Vastaa
    • Ihan mahtavaa, että löysit tänne!:) Versoilevan sivuilta löytyy kaikkea ihanaa DIY-vinkeistä viherkasveihin ja puutarhasta ruokaohjeisiin. Ja säännöllisesti ilmestyvä podi myös. Kaunista syksyn jatkoa sinulle!

      Vastaa

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email