Maria Kesänen

Maria Kesänen

Piparkakku-cookies, helppo ohje

Piparkakkujen tuoksu jos jokin tuo mieleen joulun. Lapsuuden jouluista tutut mausteet kaneli, inkivääri ja neilikka johdattelevat joulun odotukseen. Ja herkullisiin makuihin! Piparkakku-cookies on helppo jouluherkku, jossa perinteiset piparkakut saavat uuden muodon ja mehevän maun.

gluteeniton-piparkakku-cookies

Nämä gluteenittomat, laktoosittomat ja vegaaniset piparkakku-cookiesit syntyvät valmiista, pakasteena myytävästä piparkakku-taikinasta (esim. Moilas Gluteeniton Piparkakkutaikina). Taikinan joukkoon lisätään tummaa vegaanista suklaata, rouhittuja pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Kaikkia sekaisin, tai juuri oman makumieltymyksen mukaan. Helppoa, nopeaa ja taatusti maukasta!

joulucookiet-helppo-ohje

Piparkakku-cookies on loistava glögitarjottava tai vaikka helppo herkkulahja. Sujauta keksit pieneen paperiseen lahjapussiin, koristeelliseen lasipurkkiin tai kietaise ympärille sellofaania. Jouluinen nauha ja kanelitanko viimeistelevät paketoinnin.

herkkulahja

Jos haluat tehdä myös piparitaikinan itse, täältä löytyy gluteeniton ja laktoositon piparkakkutaikinan ohje.

Resepti: Piparkakku-cookies

12 kpl
gluteeniton, laktoositon, vegaaninen

Raaka-aineet:

250 g piparkakkutaikinaa
50 g vegaanista tummaa suklaata
1/2 dl rouhittuja pähkinöitä
1/2 dl kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje:

  • Sulata pakastettu piparkakkutaikina paketin ohjeen mukaan.
  • Rouhi suklaa. Pilko pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä pienemmiksi. Laita ainekset taikinakulhoon.
  • Palastele joukkoon piparkakkutaikina. Sekoita ainekset keskenään ja muodosta taikinasta pallo. Anna taikinan levätä hetki viileässä.
  • Leivo taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Leikkaa tanko puoliksi ja jaa molemmat puolikkaat vielä kuuteen osaan. Siirrä keksit leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele keksejä litteämmiksi. Nosta pelti hetkeksi viileään, tämä hillitsee keksien leviämistä uunissa.
  • Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa 8-10 minuuttia. Lyhyempi paistoaika tekee piparkakku-cookieseista pehmeän sitkeitä, pidempi paistoaikaa puolestaan rapeita. Anna keksien jäähtyä ennen nauttimista.
Vinkki: Voit korvata pähkinät käyttämällä yhteensä 1 dl kuivattuja hedelmiä tai marjoja.

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email