Maria Kesänen

Maria Kesänen

Pitaleivät itse tehden

Pitaleivät ovat helppoa ja herkullista kesäruokaa. Nopeimmin pääsee tietenkin kaupan valmiita pitaleipiä käyttämällä, mutta itse tehtyjen pitaleipien maku vie ruokaelämyksen ihan uudelle tasolle. Täytetyt leivät on helppo valmistaa alusta loppuun asti itse. Taikinan voin pyöritellä vaikka kesäkeittiössä, jos ei malta olla sisätiloissa.

pitaleipien ohje

Pitaleivät leivotaan pyöreiksi leipäsiksi, jotka sitten kohoavat uunissa hauskan pulleiksi. Ontto tasku on helppo leikata auki ja täyttää. Kun täytevaihtoehdot laittaa erillisiin kulhoihin, jokainen pääsee tekemään mieluisansa pitaleivän. Tällä tavoin myös ruokailijoiden allergiat on helpompi ottaa huomioon.

kikhernesalaatti pitaleipiin

Pitäleipien täytteeksi käy melkeinpä mikä vaan mikä omaa suuta miellyttää. Kanaa, lihaa, grillattuja vihanneksia. Älä unohda tuoreita tomaatteja, punasipulia, oliiveja ja tzatzikia, niin saat mahtavat kreikkalaiskeittiön maut. Mehevä kastike kruunaa ruoan, ja sitoo täyteet ja leivän hienosti yhteen. Väliin sopii loistavasti myös nopeatekoinen ja ruokaisa kikhernesalaatti, jonka reseptin löydät täältä.

pitaleivät-resepti

Resepti: Pitaleivät

maidoton, kananmunaton, vegaaninen

Raaka-aineet:

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
noin 5 dl hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje:

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää jauhot erissä ja alusta taikina hyvin.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
  • Jaa kohonnut taikina 8-9 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi. Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
  • Paista pitaleipiä 225 asteessa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat korkeiksi "taskuiksi".
  • Leikkaa taskuihin viilto ja täytä pitaleivät.

4 kommenttia artikkeliin ”Pitaleivät itse tehden”

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email