Pitaleivät ovat helppoa ja herkullista kesäruokaa. Nopeimmin pääsee tietenkin kaupan valmiita pitaleipiä käyttämällä, mutta itse tehtyjen pitaleipien maku vie ruokaelämyksen ihan uudelle tasolle. Täytetyt leivät on helppo valmistaa alusta loppuun asti itse. Taikinan voin pyöritellä vaikka kesäkeittiössä, jos ei malta olla sisätiloissa.

Pitaleivät leivotaan pyöreiksi leipäsiksi, jotka sitten kohoavat uunissa hauskan pulleiksi. Ontto tasku on helppo leikata auki ja täyttää. Kun täytevaihtoehdot laittaa erillisiin kulhoihin, jokainen pääsee tekemään mieluisansa pitaleivän. Tällä tavoin myös ruokailijoiden allergiat on helpompi ottaa huomioon.

Pitäleipien täytteeksi käy melkeinpä mikä vaan mikä omaa suuta miellyttää. Kanaa, lihaa, grillattuja vihanneksia. Älä unohda tuoreita tomaatteja, punasipulia, oliiveja ja tzatzikia, niin saat mahtavat kreikkalaiskeittiön maut. Mehevä kastike kruunaa ruoan, ja sitoo täyteet ja leivän hienosti yhteen. Väliin sopii loistavasti myös nopeatekoinen ja ruokaisa kikhernesalaatti, jonka reseptin löydät täältä.

10 kommenttia artikkeliin ”Pitaleivät itse tehden”
Nam,täytyypä kokeilla. Ei täällä periferiassa saa valmiitapitaleipiä kaupasta. Kiitos ohjeesta.
Toivottavasti tykkäät!:) Ovat helpot tehdä ja kyllähän itse tehden maistuu aivan erilaiselta kuin kaupan valmisvakuumileivät…
Täytyy kokeilla ehdottomasti! Se kikhernesalaatti on jo jokaviikkoinen suosikki.
Kiva kuulla! Kyseinen salaatti kuuluu kyllä meidänkin vakiruokalistaan:)
En tiedä missä vika leipurissa vai uunissa? Näistä tuli sämpylöitä. Ei taskua ihan sämpylän näkönen.
No onpas harmillista! Valitettavasti en osaa viestisi perusteella sanoa, missä vika. Olen itse tehnyt tällä ohjeella useasti, ja ovat uunissa pullistuneet ”taskullisiksi”.
Kuinka monta pitaleipää tällä ohjeella tulee?
Hei!
Ohjeen mukaan näyttäisi tulevan 8-9 pitaleipää.
Minäkin onnistuin tekemään vain tavallisia sämpylöitä näistä. Ehkä liikaa jauhoja, kun niin tuhdiksi tulivat.
No onpas harmillista! Noin 5 dl jauhoja on ihan tyypillinen määrä 2,5 dl nesteeseen, osassa pitaleipäohjeita jauhomäärä on suurempikin. Ohje on kyllä testattu, ja silloin kaulitut ja kohotetut pitaleivät pullistuivat uunissa taskuiksi.