Porkkanainen peltileipä valmistuu vaivattomasti uunipellillä. Porkkanaraaste ja ruisleseet antavat leivälle mukavasti makua ja mehevyyttä. Tämä leipä ei vaadi vaivaamista eikä pyörittelyä, sillä leipätaikina kohotetaan vain kerran. Ja sekin uunipellin päällä.

Kohonneen leivän pintaan tehdään ruudukko taikinapyörällä ennen paistoa. Näin leivästä on myöhemmin helppo taitella annospaloja.

Jos et pidä ruisleseiden hieman hapanimelästä mausta, voi ruisleseet korvata kauraleseillä. Kohonnut peltileipä voidellaan vedellä ja päälle voi ripotella leseitä ja seesaminsiemeniä.

Anna pehmeän leivän jäähtyä ennen palojen irrottamista toisistaan.

Porkkana sopii loistavasti niin suolaisiin kuin makeisiinkin leivonnaisiin. Oletko jo testannut herkulliset Porkkanakakkukeksit?