Porkkanakakkukeksit muokkaavat leivonnaisten klassikon uuteen muotoon. Maku on tuttu: mausteinen ja mehevä. Pienet suupalat ovat erityisen hauskaa tarjottavaa esimerkiksi brunssilla. Kyseessä ei ole kakku eikä perinteisessä mielessä keksikään. Porkkanakakkukeksit ovat pehmeitä pikkukakkusia, tai kuten täällä Amerikassa kutsutaan ”soft-baked.”

Keksit maistuvat hyvältä myös ilman kuorrutetta. Ne ovat mainio välipala lapsille tai seuralainen kahvikupposelle.

Tiettävästi makeaa porkkanaa alettiin käyttää leivonnaisissa sokerin korvikkeena jo keskiajalla, olihan raastinrauta jo tuolloin tärkeä keittiöväline. Mehevä porkkana sopiikin loistavasti sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin. Ei siis ihme, että myös porkkanakakku on saanut oman merkkipäivänsä. Carrot Cake Day eli porkkanakakkupäivä on 3. helmikuuta. Juhlapäivä mielessä siis näitäkin herkkuja leipoessani.

4 kommenttia artikkeliin ”Porkkanakakkukeksit eli carrot cake cookies”
Tosi hyviä keksejä. Tosin jätin kuorutteet pois.
Heippa!
Kiva kuulla! Nämä tosiaan maistuvat hyviltä ilman kuorrutettakin, mutta kuorrutteen kanssa oikein kivoja kahvipöydän herkkuja:)
Olivat todella hyviä, tuli tehtyä uusi annos. Jos nyt sais tehtyä kuorrutteen ennenkuin taas loppuvat. Kiitos hyvistä resepteistä. Samoin, kiitos blogistasi!
Terveisin Virpi
Tosi kiva kuulla, kiitos viestistäsi! Nämä ovat kyllä mainioita ilman kuorrutettakin, lapsille usein sujautan retkievääksi. Kuorrute antaa sitten vielä omaan maukkaan lisän:)