Maria Kesänen

Maria Kesänen

Porkkanakakkukeksit eli carrot cake cookies

Porkkanakakkukeksit muokkaavat leivonnaisten klassikon uuteen muotoon. Maku on tuttu: mausteinen ja mehevä. Pienet suupalat ovat erityisen hauskaa tarjottavaa esimerkiksi brunssilla. Kyseessä ei ole kakku eikä perinteisessä mielessä keksikään. Porkkanakakkukeksit ovat pehmeitä pikkukakkusia, tai kuten täällä Amerikassa kutsutaan ”soft-baked.”

porkkanakakkukeksit

Keksit maistuvat hyvältä myös ilman kuorrutetta. Ne ovat mainio välipala lapsille tai seuralainen kahvikupposelle.

carrot_cake_cookies_ohje

Tiettävästi makeaa porkkanaa alettiin käyttää leivonnaisissa sokerin korvikkeena jo keskiajalla, olihan raastinrauta jo tuolloin tärkeä keittiöväline. Mehevä porkkana sopiikin loistavasti sekä makeisiin että suolaisiin leivonnaisiin. Ei siis ihme, että myös porkkanakakku on saanut oman merkkipäivänsä. Carrot Cake Day eli porkkanakakkupäivä on 3. helmikuuta. Juhlapäivä mielessä siis näitäkin herkkuja leipoessani.

porkkanakakkukeksit_resepti

Resepti: Porkkanakakkukeksit eli carrot cake cookies

Raaka-aineet:

150 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
3 dl venhäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 reilunkokoista porkkanaa hienoksi raastettuna (noin 3 dl porkkanaraastetta)
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
Kuorrute:
25 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi: saksanpähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje:

  • Vaahdota pehmennyt voi ja sokerit kuohkeiksi. Lisää kananmuna vatkaten.
  • Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, ruokasooda, kaneli ja inkivääri. Lisää kuivat aineet taikinaseokseen ja sekoita. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe, sekoita taikina tasaiseksi.
  • Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa noin 20-30 minuuttia.
  • Nostele taikinasta pikkulusikalla nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Voit halutessasi painella nokareita hieman litteämmiksi lusikan avulla. Keksit eivät kauheasti leviä uunissa.
  • Paista keksejä 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, keksien koosta ja paksuudesta riippuen. Anna jäähtyä.
  • Tee kuorrute: Mittaa kaikki kuorruteainekset kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Levitä kuorrute täysin jäähtyneiden keksien päälle. Koristele keksit pähkinärouheella.
Vinkki: Porkkanakakkukeksit voi pakastaa, mutta pakasta ne silloin ennen kuorrutteen lisäämistä.
Vinkki: Jos haluat sävyltään vaaleampia keksejä, korvaa puolet sokerista hienosokerilla.

4 kommenttia artikkeliin ”Porkkanakakkukeksit eli carrot cake cookies”

  1. Olivat todella hyviä, tuli tehtyä uusi annos. Jos nyt sais tehtyä kuorrutteen ennenkuin taas loppuvat. Kiitos hyvistä resepteistä. Samoin, kiitos blogistasi!
    Terveisin Virpi

    Vastaa
    • Tosi kiva kuulla, kiitos viestistäsi! Nämä ovat kyllä mainioita ilman kuorrutettakin, lapsille usein sujautan retkievääksi. Kuorrute antaa sitten vielä omaan maukkaan lisän:)

      Vastaa

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email