Maria Kesänen

Maria Kesänen

Punajuuri-fetajuustomuffinssit

Punajuuri-fetajuustomuffinssit ovat maukasta pikkupurtavaa glögin kanssa tarjottavaksi. Paahdettu punajuuri, suolainen fetajuusto ja rapeat auringonkukansiemenet muodostavat herkullisen yhdistelmän. Muffinssit maistuvat mainioilta myös iltateellä, brunssilla, sekä salaattien tai sosekeittojen kaverina.

punajuuri-fetajuustomuffinssit

Punajuuren sadonkorjuu jatkuu pitkälle syksyyn. Juureksen maku makeutuu mitä pidemmälle satokautta mennään. Punajuuri on erityisen tuttu näky suomalaisessa joulupöydässä, varmasti sekä hyvän säilyvyytensä että kauniin värinsä ansiosta.

punajuuri-sadonkorjuu

Näihin muffinsseihin pilkotut punajuurikuutiot on lisätty varovasti sekoittaen. Mitä ronskimpi on otteissaan, sitä punaisemmaksi muffinssit tulevat. Makuun tällä ei tietenkään ole vaikutusta.

punajuuri-fetamuffinit

Muffinssien päälle ripotellut auringonkukansiemenet tuovat mukavan rapsakkaa purutuntumaa. Paahdetut ja kevyesti suolatut siemenet ovat myös kiva makulisä. Valmiiksi paahdettuja ja suolattuja siemeniä löytyy kaupasta, mutta nämä onnistuvat helposti myös itse tehden. Auringonkukansiemenet pyöräytetään kuumalla pannulla tilkassa öljyä, lopuksi päälle lisätään ripaus suolaa.

Resepti: Punajuuri-fetajuustomuffinssit

kasvisruoka

Raaka-aineet:

1 keskikokoinen kypsä punajuuri (eli noin 100 g)
1 kevätsipuli
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 dl maustamatonta jogurttia (laktoositon)
1/2 dl juoksevaa rasvaseosta (laktoositon)
1/2 tl suolaa
3 rkl tuoretta timjamia silputtuna (tai 2 tl kuivattua timjamia)
100 g fetajuustoa (laktoositon)
Päälle:
Paahdettuja auringonkukansiemeniä

Valmistusohje:

  • Leikkaa uunissa paahdettu tai kypsäksi keitetty punajuuri pieniksi kuutioiksi.
  • Silppua kevätsipuli varsineen hienoksi.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  • Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää maustamaton jogurtti ja juokseva rasvaseos. Lisää kevätsipuli, timjamisilppu ja suola. Sekoita.
  • Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan nopeasti sekoittaen.
  • Murustele joukkoon fetajuusto. Lisää lopuksi punajuurikuutiot ja sekoita varovasti.
  • Sipaise tukevien, paperisten muffinssivuokien pohjalle hieman öljyä. Nostele taikina vuokiin. Jos käytät muffinssipeltiä, voitele ja korppujauhota se.
  • Ripottele muffinssien pinnalle paahdettuja auringonkukansiemeniä.
  • Kypsennä muffinsseja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Vinkki: Jos taikina tuntuu liian jämäkältä, voit lorauttaa joukkoon pari ruokalusikallista laktoositonta maitoa.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email