Punajuuri-fetajuustomuffinssit ovat maukasta pikkupurtavaa glögin kanssa tarjottavaksi. Paahdettu punajuuri, suolainen fetajuusto ja rapeat auringonkukansiemenet muodostavat herkullisen yhdistelmän. Muffinssit maistuvat mainioilta myös iltateellä, brunssilla, sekä salaattien tai sosekeittojen kaverina.

Punajuuren sadonkorjuu jatkuu pitkälle syksyyn. Juureksen maku makeutuu mitä pidemmälle satokautta mennään. Punajuuri on erityisen tuttu näky suomalaisessa joulupöydässä, varmasti sekä hyvän säilyvyytensä että kauniin värinsä ansiosta.

Näihin muffinsseihin pilkotut punajuurikuutiot on lisätty varovasti sekoittaen. Mitä ronskimpi on otteissaan, sitä punaisemmaksi muffinssit tulevat. Makuun tällä ei tietenkään ole vaikutusta.

Muffinssien päälle ripotellut auringonkukansiemenet tuovat mukavan rapsakkaa purutuntumaa. Paahdetut ja kevyesti suolatut siemenet ovat myös kiva makulisä. Valmiiksi paahdettuja ja suolattuja siemeniä löytyy kaupasta, mutta nämä onnistuvat helposti myös itse tehden. Auringonkukansiemenet pyöräytetään kuumalla pannulla tilkassa öljyä, lopuksi päälle lisätään ripaus suolaa.
