Maria Kesänen

Maria Kesänen

Puutarhakatteet helpottavat puutarhanhoitoa – lue vinkit!

Kaupallinen yhteistyö: Kekkilä

Puutarhakatteet ovat vaivaton tapa helpottaa puutarhanhoitoa sekä viimeistellä pihan ilme. Katteiden käyttö vähentää rikkakasvien kitkemisen tarvetta, sillä katekerros hillitsee rikkojen leviämistä ja itämistä. Katteet pidättävät kosteutta ja suojaavat mullan pintaa kuivumiselta, jolloin myös kastelun tarve vähenee. Samalla katepinta tarjoaa suojaa maaperän pieneliöstölle. 

lannoittava-istutuskate
Erilaisilla katteilla saa nopeasti luotua puutarhaan viimeistellyn ilmeen.

Katteet korostavat kasvillisuutta ja puutarhan kauniita muotoja. Korosta istutusalueiden rajauksia, rakenteita ja kiveyksiä katteiden avulla. Katteilla saat nopeasti viimeistellyn ja huolitellun kokonaisuuden, jota on helppo huoltaa myös jatkossa. 

puutarhakatteet-viimeistelevät-ilmeen
Puutarhakatteet nostavat kasvit kauniisti esille.

Puutarhakatteet sopivat jokaiseen pihaan

Puutarhakatteet ovat nopea ja tehokas keino siistiä pihaa. Kate viimeistelee uudet istutusalueet, freesaa jo olemassa olevia sekä helpottaa puutarhanhoitoa. Puutarhakatteet ovat luonnollinen tapa suojata maata ja kasvien juuria. Esimerkiksi puun tyvelle levitetty katepinta suojaa puun runkoa ruohonleikkurin kolhuilta.

Kekkilä Puutarhakate on kaikkialle puutarhaan sopiva yleiskate. Sitä voi käyttää esimerkiksi puu- ja pensasistutuksille sekä keittiöpuutarhan hedelmäpuille ja marjapensaille. Katepinta estää rikkakasvien kasvua ja säilyttää maan kosteutta. Luonnonmukainen katepinta tasaa lämpötilavaihtelua ja auttaa kasveille edullisen pienilmaston syntymistä.

puutarhakatteet-helpottavat-puutarhanhoitoa
Kekkilän Puutarhakate on hyvä yleiskate kaikkialle puutarhaan.

Lannoittava Istutuskate parantaa kasvien kasvua

Lannoittava Istutuskate on uudenlainen kate erityisesti puutarhan uusille istutustalueille. Istutuskate sisältää kalkkia sekä Kekkilä Start Grow lannoitetta, ja se on valmistettu kevyesti maatuneesta ylijäämäpuusta. Istutuskate suojaa ja viimeistelee uudet istustusalueet, kukkapenkit ja perennat. Ravinteet pääsevät istutettujen kasvien käyttöön ja katteen voi antaa maatua paikoilleen. 

lannoittava-istutuskate
Lannoittava Istutuskate parantaa uusien kasvien kasvuun lähtöä.

Tee näin:

  • Istuta kasvit uudelle istutusalueelle sopivaan syvyyteen. Tiivistä multa kevyesti.
  • Levitä Kekkilä Istutuskatetta uuden istutusalueen multapinnan päälle riittävän paksu kerros, noin 3-7 cm.
  • Laita Istutuskatetta vain ohuelti perennojen, pensaiden ja puiden tyvelle.
  • Anna Istutuskatteen maatua paikoilleen.
lannoittava-istutuskate
Katteiden käyttö helpottaa puutarhan hoitoa.

Kata kaunis piha

Katteet ovat erityisen käteviä paikoissa, joissa kasvit eivät viihdy. Tällaisia ovat esimerkiksi pihan leikkipaikat ja niiden ympäristö, paahteiset rinteet, kompostorien ympärykset sekä pihan varjoisimmat kohdat.

Katteilla saat kauniit ja helppohoitoiset käytävät keittiöpuutarhaan. Puutarhakate suojaa maan pintaa liettymiseltä ja vanhan katekerroksen päälle on tarvittaessa helppo lisätä uutta kuorikatetta.

Myös ruukkupuutarha hyötyy katteista

Ruukkuistutuksien multa kuivuu puutarhan istutusalueita nopeammin. Hyödynnä erilaisia katteita myös ruukuissa, jossa ne hidastavat pintamullan kuivahtamista. Valitse kasvien ja ruukkujen tyyliin sopiva kate ja saat helposti luotua erilaisia tunnelmia.

puutarhakatteet-sopivat-jokaiseen-pihaan
Kuorikate auttaa tasaamaan kasvualustan kosteutta.

Löydät kätevän katelaskurin Kekkilän Katteet ja koristekivet -tuotesivuilta. Valitse haluamasi kate, klikkaa sivu auki ja löydät laskurin tuotekuvauksen perästä.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: