Maria Kesänen

Maria Kesänen

Raparperi-Omar-keksit

Raparperi-Omar-keksit ovat kivaa vaihtelua alkukesän ensimmäisiin raparperileivonnaisiin. Ja nythän tätä varhain kypsyvää satokasvia kannattaa nauttia, sillä se on maukkaimmillaan, kun lehtiruodit ovat mehukkaita ja raikkaita.

raparperi-aikainen-sato
Raparperi on ihana alkukesän herkku.

Kookkaat amerikkalaistyyliset cookiesit saavat makua raparperista ja Omar-karkeista. Pilko molemmat pienemmiksi, ”keksiin sopiviksi” paloiksi. Keksit onnistuvat mainiosti myös gluteenittomina. Vaihda silloin vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja kaurahiutaleet gluteenittomaan kauraan. Huomioi myös, että Omar-toffeekaramellit on varustettu maininnalla ”saattaa sisältää vehnää”. Tuote on siis vähägluteeninen, muttei välttämättä täysin gluteeniton.

raparperikeksit-ohje
Amerikkalaistyyliset cookiesit saavat makua raparperista ja Omar-karkeista.

Ohjeella tulee noin 20 reilunkokoista raparperi-Omar-keksiä. Toki voit leipoa myös pienempiä keksejä, mutta ota keksien koko huomioon kypsennysajassa.

raparperi-omar-keksit
Mehevät ja toffeiset raparperi-Omar-keksit maistuvat taatusti!

Keksit maistuvat makoisilta ihan sellaisenaan. Saat niistä juhlavammat kuorruttamalla jäähtyneet keksit valkosuklaaraidoituksella. Anna suklaaraidoituksen jähmettyä kunnolla ennen keksien tarjoamista.

raparperi-omar-keksit
Valkosuklaalla kuorrutetut keksit sopivat vaikka juhlapöytään!

Löydät lisää raparperiherkkuja näistä aikaisemmin ilmestyneistä ohjeista:

Rapareri-kardemummakakku, gluteeniton ja maidoton

Raparperi-rosmariinihillo

Helppo ja nopea raparperipaistos

Resepti: Raparperi-Omar-keksit

20 kpl

Raaka-aineet:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
1 tl jauhettua kardemummaa
noin 2 dl pieniä raparperipaloja
15 kpl Omar-karamelleja pieniksi pilkottuina
Päälle:
valkosuklaata sulatettuna

Valmistusohje:

  • Vaahdota margariini ja sokerit.
  • Lisää kananmuna, vatkaa seos tasaiseksi.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää pilkotut raparperipalat sejä pilkotut Omar-karamellit. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Laita taikinakulho jääkaappiin kelmulla peitettynä noin 1/2 tunniksi.
  • Leivo taikina tangoksi ja jaa tanko kahteen osaan. Viipaloi molemmat puolikkaat 10 osaan, eli saat yhteensä 20 keksiä. Laita keksit leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele vielä hieman matalammiksi.
  • Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia keksien paksuudesta riippuen.
  • Voit halutessasi lisätä jäähtyneiden keksien päälle valkosuklaaraidoituksen. Sulata suklaa vesihauteessa ja koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki: Saat kekseistä gluteenittomat vaihtamalla vehnäjauhot vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja kauran gluteenittomaan kauraan. Huomioi, että Omar-karkit on varustettu maininnalla "saattaa sisältää vehnää".

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: