Raparperi-Omar-keksit ovat kivaa vaihtelua alkukesän ensimmäisiin raparperileivonnaisiin. Ja nythän tätä varhain kypsyvää satokasvia kannattaa nauttia, sillä se on maukkaimmillaan, kun lehtiruodit ovat mehukkaita ja raikkaita.

Kookkaat amerikkalaistyyliset cookiesit saavat makua raparperista ja Omar-karkeista. Pilko molemmat pienemmiksi, ”keksiin sopiviksi” paloiksi. Keksit onnistuvat mainiosti myös gluteenittomina. Vaihda silloin vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja kaurahiutaleet gluteenittomaan kauraan. Huomioi myös, että Omar-toffeekaramellit on varustettu maininnalla ”saattaa sisältää vehnää”. Tuote on siis vähägluteeninen, muttei välttämättä täysin gluteeniton.

Ohjeella tulee noin 20 reilunkokoista raparperi-Omar-keksiä. Toki voit leipoa myös pienempiä keksejä, mutta ota keksien koko huomioon kypsennysajassa.

Keksit maistuvat makoisilta ihan sellaisenaan. Saat niistä juhlavammat kuorruttamalla jäähtyneet keksit valkosuklaaraidoituksella. Anna suklaaraidoituksen jähmettyä kunnolla ennen keksien tarjoamista.

Löydät lisää raparperiherkkuja näistä aikaisemmin ilmestyneistä ohjeista: