Tammikuu tarkoittaa monelle kevennettyä ruokavaliota. Koko kroppa kaipaa piristystä ja viherenergiaa. Ruusukaali-couscoussalaatti on maukas ja vähän erilainen tapa nauttia ruusukaalia, tuota kuitupitoista vitamiinipommia.

Ruusukaali eli brysselinkaali
Ruusukaalit ovat pieniä ja somia ruusukkeita, jotka muistuttavat pikkuruisia kaalinkeriä. Ruusukaalit kasvavat päävarren lehtihankoihin, joista voi korjata satoa sitä mukaa kuin sitä valmistuu. Sadonkorjuuaika on melko pitkä, syyskuusta aina pikkupakkasiin saakka. Ruusukaalin, kuten lehtikaalinkin maku vain paranee muutaman pakkasyön jälkeen.

Ruusukaalin käyttö
Ruusukaali on loistava lisäke, sillä se on tavattoman kaunis, vitamiini- ja kuitupitoinen sekä helppo valmistaa. Sitä käytetään paljon lämpimissä lisukkeissa sekä erilaisissa padoissa. Ruusukaalista saa myös hyviä salaatteja, sillä se sopii syötäväksi yhtä lailla raakana kuin kypsennettynäkin.


Ruusukaali-couscoussalaatin juju on karkea ruusukaalihake, eli tässä salaatissa ruusukaalit nautitaan raakana. Nopea pyörytys tehosekoittimessa korvaa hitaan käsin pilkkomisen. Rapea omena, mieto avokado ja hieman pähkinäinen parmesaani täydentävät salaattikokonaisuutta. Kuivatut karpalot tuovat ruusukaalisalaattiin sekä makua että koristeellista ulkonäköä. Salaatti on mukavan ruokaisa syötäväksi sellaisenaan, mutta on myös mainio lisä esimerkiksi paistetulle kanalle.
