Koristelhevä

Säilytysratkaisut puutarhassa ja kotona | Podcast #65

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

Hyvin suunnitellut ja toteutetut säilytysratkaisut helpottavat työskentelyä niin puutarhassa kuin kotonakin. Työkalut löytävät paikoilleen työskentelyn jälkeen kun niille on valittu oikeanlainen säilytysratkaisu ja -paikka. Oleellinen osa työskentelyn toimivuutta ja tavaroiden palautumista paikoilleen on myös säilytyspaikan sijainti. Toimivassa puutarhassa tulisikin olla useampi työkalujen säilytyspaikka.

Säilytysratkaisut puutarhan työkaluille

Kevät ja kesä ovat kiivasta aikaa puutarhuroinnille. Työkalut kulkeutuvat päivisin paikasta toiseen ja saattavat helposti unohtua pitkin puutarhaa, jollei niiden säilytystä ole organisoitu luontevasti. Puutarhassa olisikin hyvä kiinnittää erityistä huomiota eri alueiden toiminnoille ja suunnitella sopivat ja toimivat säilytysratkaisut eri tilojen mukaan. Kun jokaiselle työkalulle on oma paikkansa ja säilytyspiste sijaitsee kohtuullisella etäisyydellä, niin työkalut kulkeutuvat helpommin oikeille paikoilleen ja aikaa säästyy turhalta työkalujen etsinnältä. Erinomaisia säilytyspaikkoja löytyy lähes jokaisesta puutarhasta. Puutarhaa rajaavaan aitaan, leikkimökin tai roskakatoksen seinustalle voi kiinnittää verkon pientyökaluille ja koukut suuremmille työkaluille. Ihanteellinen ratkaisu on myös erillinen puutarhavaja, jollaisia löytyy eritoten englantilaisista puutarhoista. Kokosimme alla olevaan Pinterest tauluun ideoita ja vinkkejä erilaisiin puutarhatyökalujen säilytysratkaisuihin.

Miten säilyttää siemenet ja puutarhalehdet?

Järjestelmällisyys pätee yhtälailla sisällä säilytettäviin siemenpusseihin, puutarhalehtiin ja esikasvatukseen käytettäviin tarvikkeisiin. Vuosi ja ilmestymisjärjestykseen asetellut puutarhalehdet tarjoilevat näppärän avun esimerkiksi jonkin tietyn kuukauden teemaan soveltuvien puuhien ja ideoiden etsintään. Lehtien tarjontaan on kiva palata myös talven lepokauden aikana ja tällöin voi inspiroitua vaikka kevään ensimmäisistä kukkijoista tai talven kauneimmista talventörröttäjistä.

Siemenet taasen nauttivat kuivasta ja pimeästä. Hyviä siementensäilytysratkaisuja löytyy markkinoilta nykyään melko kivasti. Erinomaisia ratkaisuja löytyy myös hyvin varusteltujen kirjakauppojen säilytysratkaisuvalikoimista. Arkistointiin tarkoitetut pienet pahviset laatikot ovat usein juuri siemenpussin kokoon soveltuvia. Pieneen rasiaan saa siemenpussit kätevästi pystyyn ja näin eri lajikkeiden plaraaminen on vaivatonta. Paras ratkaisu on jos laittaa pienet aakkostetut pahvit, joiden avulla voi nopeasti selata aakkosittain säilytyksessä olevat lajit ja lajikkeet.

säilytysratkaisut
Kun lehdet pitää ilmestymisjärjestyksessä on helppo etsiä johonkin tiettyyn kuukauteen liittyviä asioita.

Pinterest on pullollaan myös simenten ja lehtien säilytykseen soveltuvia inspiraatiokuvia ja ideoita. Alla olevaan tauluun kokosimme muutamia siementen säilytykseen soveltuvia ideoita ja ratkaisuja.

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli