Koristelhevä

Siemenpussit pukinkonttiin | Podcast #17

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

siemenpussit

Mikä olisikaan parempi idea kuin ilahduttaa puutarhaystävää itse kerätyillä siemenillä ja kivan näköisillä siemenpusseilla? Toimivat siemenpussit pitävät siemenet pimeässä ja kuivana. Niiden ulkonäköön voi panostaa ja vaikkapa piirtää itse kasvin kuvan ja ennen kaikkea kirjoittaa pussiin tärkeät tiedot ylös. Me Versoilevan takana häärivät halusimme ilahduttaa teitä lukijoita tulostettavalla siemenpussin kaavalla, jonka voi tuunata mieleisekseen. Pussin voi ladata itsellesi artikkelin lopusta. Mutta sitä ennen kannattaa kuunnella Katin ja Johannan uusin podcast yllä olevalla soittimella ja napata sieltä parhaat vinkit siemenpuuhiin.

siemenpussit
Itsetehdyt paperiset siemenpussit ovat kiva lahja puutarhan ystävälle

Helpot ja takuuvarmat siemenet siemenlahjaksi

Puutarhassa on monia takuuvarmoja ja helppoja kasveja, joita on mukava lisätä itse siemenistä. Tällaisia kasveja ovat mm. kaunopunahatut, erilaiset törmäkukat, alppipiikkiputket ja kehäkukat. Siementen keruu on syytä aloittaa heti siemensadon kypsyttyä. Tummuneet siemenet on helppo poimia talteen ja ne irtoilevat kasvista helposti. Siementen keruussa on syytä noudattaa kurinalaisuutta ja kirjoittaa heti poimimisen yhteydessä siementen nimet ylös, jotta ne tunnistaisi vielä muutaman viikon kuluttuakin. Keruun jälkeen siemenet kuivatetaan huolella ilmavassa paikassa ja tämän jälkeen ne ovat valmiita pussitettaviksi.

siemenpussit
Kaunopunahatut, isotähtiputket, sinikatanat, japanintörmäkukat ja kehäkukat ovat helppoja kasvatettavia.

Versoilevan siemenpussit

Versoilevan siemenpussit on tulostettu huokoiselle ekopaperille. Huokoinen ja tummahko paperi pitää siemenet sopivasti pimeässä ja kuivassa. Huokoinen paperi imee siemeniin mahdollisesti jääneen kosteuden ja paksuhko paperi pitää ylimääräisen valon loitolla säilytyksen ajan. Pussien etupuolelle on tulostettu kyseessä olevan kasvin suomenkielinen ja latinankielinen nimi ja taustapuolelta löytyy kasvin lyhyt kuvaus, kasvin korkeus, kylvöaika, kukinta-aika sekä kasvupaikka. Näin siemenpussin saaja tietää mitä on odotettavissa.

siemenpussit
Siemenpussien taakse voi merkitä kuvauksen kasvista, korkeuden, kylvöajankohdan, kukinta-ajan ja kasvupaikan.

Lataa siemenpussin kaava ja tulosta omat siemenpussit

Alla olevan latauspainikkeen avulla saat ladattua itsellesi siemenpussin kaava, josta voit tulostaa itsellesi pussiaihioita. Kaava on pdf-tiedostona ja voit tulostaa sen A4 paperille. Kaavasta löytyy myös ohjeet pussin kokoamiseen.
Lataa kaava tästä

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli