Sanna Rasku

Sanna Rasku

Sipulitulppaani maljakossa

Tulppaaneista on moneksi. Uudella tavalla aseteltuina niistä saa taas uuden ulottuvuuden koristeluihin.


Ruukku- ja leikkokukka

Tulppaaneja saa tällä hetkellä paitsi leikkona myös ruukkukasvina. Ensimmäiset merkit kukkapenkkien tulppaaneistakin on jo havaittu. Ruukuissa kasvavat tulppaanit ovat todella kauniita sellaisenaan jossakin kauniissa koristeruukussa. Ne tuovat ihanasti kevään tilaan kuin tilaan. Jos haluaa kuitenkin vähän erilaista koristelua tulppaaneilla, vaikkapa pääsiäissunnuntain juhlalounaalle, tässä pieni vinkki.


Ruukusta leikoksi

Tulppaaneja kasvatetaan muutama sipuli per ruukku. Jos haluaa hyödyntää kaiken sen kauneuden mitä tulppaaneissa on, voi tulppaanin irrottaa varovasti ruukustaan. Sipuli irtoaa mullasta helposti ja jäljelle jäävät sipulin lisäksi kauniit juuret. Juuria voi huuhtaista vesiastiassa jos näyttää, että niihin jää multaa. Tällä tavalla sipuleineen ja juurineen tulppaani saa maljakossa ihan uuden ulottuvuuden.


Koko komeus lasiastiassa

Laita lasiastian pohjalle hieman vettä ja nostele tulppaanit mukaan. Voit käyttää yhtä isompaa tai muutamaa pienempää astiaa. Mukaan astiaan voi laittaa vaikka heinätupsun, pajun- tai koivunoksia. Asettele valmiit astiat vaikka ruokapöydälle tai rykelmäksi jonnekin tasolle juhlavieraiden ihasteltavaksi.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: