Sitrushedelmien sesonki on parhaimmillaan, ja värikkäät sitrukset tuovat iloa sekä mielelle että kielelle. Raikas ja herkullinen sitrussalaatti on ruokapöydän piristys, ja se sopii nautittavaksi monenlaisen ruoan kanssa. Erityisen hyvältä sitrussalaatti maistuu viikonlopun brunssipöydässä erilaisten munakkaiden kaverina. Kokeile sitä myös tuhtien uuniruokien kanssa.

Salaattiin kannattaa valita erilaisia sitrushedelmiä ja samalla maistella niiden makueroja. Navelina-appelsiinit ovat perinteisen värisiä, raikkaita ja mehukkaita. Ne sopivat salaatteihin täydellisesti. Yläkuvan punalihaiset appelsiinit ovat puoliveriappelsiineja, lajike on Cara Cara. Makeat Tarocco-veriappelsiinit ovat veikeän kaksivärisiä, sillä niiden hedelmäliha on punertavankeltaista. Vaalealihainen ja vihreäkuorinen Sweetie on risteytetty pomelosta ja greipistä. Sweetien happopitoisuus on greippiä alhaisempi, joten se on myös maultaan makeampi.

Raikas sitrussalaatti saa ruokaisuutta täyteläisestä avokadosta ja suolaisesta feta-juustosta. Mieto babypinaatti sopii käytettäväksi sellaisenaan ja on hyvä pohja salaatille. Paahdetut siemenet tuovat kivaa purutuntumaa ja oliivit lisämakua.

Salaattiin tulevista sitrushedelmistä on helpointa leikata kuori pois siten, että leikkaat ensin hedelmästä hatun ja kannan pois. Aseta sitten hedelmä työlaudalle pystyasentoon. Poista kuori, sekä kuoren ja hedelmälihan välissä oleva valkoinen osa veitsellä leikaten, hedelmän muotoa mukaillen. Käännä kuorittu sitrushedelmä kyljelleen ja viipaloi terävällä veitsellä.
