Maria Kesänen

Maria Kesänen

Suklaa-appelsiinikakku, gluteeniton ja maidoton

appelsiini-suklaakakku

Huomenna maanantaina vietetään kansainvälistä suklaakakkupäivää. Monelle tammikuu on keventämisen ja raikkaiden makujen aikaa, joten tämänvuotiseen teemakakkuun lisättiin kauden sesonkituotetta, appelsiinia. Suklaa-appelsiinikakku tuo maullaan mieleen Fazerina-suklaakonvehdit.

gluteeniton-maidoton-appelsiini-suklaakakku

Kakku-ohje on sekä gluteeniton että maidoton, joten se sopii monenlaiseen ruokavalioon. Jos kaipaat vegaania suklaakakkuohjetta, sellainen löytyy viime vuoden suklaakakkupäivän postauksesta täältä.

gluteeniton-maidoton-suklaakakku

Resepti: Suklaa-appelsiinikakku

gluteeniton, maidoton

Raaka-aineet:

Ainekset:
1 appelsiini
50-70 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Brunberg tumma suklaa laktoositon)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3/4 dl kasvisöljyä
1 dl soijamaitoa
1 1/2 dl fariinisokeria tai intiaanisokeria
Kuorrutus:
50 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
(koristeluun appelsiinin kuoriraastetta)

Valmistusohje:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Raasta yhden appelsiinin kuori sekä purista mehu.
  • Paloittele suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi.
  • Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää munien joukkoon kasvisöljy, appelsiinin kuoriraaste ja mehu sekä soijamaito.
  • Voitele halkaisijaltaan 22-24 cm kakkuvuoka ja jauhota se tummalla kaakaojauheella.
  • Lisää nesteseos kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Ripottele suklaapalat taikinan pinnalle.
  • Paista kakkua 175 asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  • Anna kakun jäähtyä. Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä.
  • Tee kuorrute: Sulata rasva kattilassa. Sekoita keskenään tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sihtaa kuivat aineet siivilän läpi rasvan joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää appelsiinimehua pienissä osissa, kunnes saat sopivan paksuista kuorrutetta. Kuumana kuorrute on löysää, joten anna sen jäähtyä hetki. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele halutessasi esimerkiksi appelsiinin kuoriraasteella.
Vinkki: * Kakkutaikina on vuokaan kaadettaessa todella juoksevaa, joten varmista, että irtopohjavuoka on huolella kiinnitetty.

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email