Tänään sunnuntaina vietetään koko tammikuun herkullisinta päivää, suklaakakkupäivää. On hauskaa, miten nykyään löytyy teemapäivä lähes joka aiheeseen. Ja suklaakakku todellakin ansaitsee oman merkkipäivänsä, ihan maailmanlaajuisesti.
Herkullinen suklaakakku on ihana mehevä ja parhaimmillaan yön yli vetäydyttyään. Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku on helppo valmistaa. Suklaan sulattamista lukuunottamatta kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen, joten leipominen onnistuu hyvin myös lasten kanssa. Kookosmaito antaa kakulle pehmeän säväyksen.
Kakulla on taipumus läsähtää keskeltä jäähtyessään. Tämä kuuluu kakun luonteeseen, joten sitä ei tarvitse säikähtää. Tupruttele kakun päälle tomusokeria ja täytä keskiosa vaahdolla ja marjoilla.
2 kommenttia artikkeliin ”Suklaakakku, vegaaninen + gluteeniton”
Voiko tässä käyttää kauramaitoa kookosmaidon sijaan?
Hei, ja anteeksi viivästynyt vastaus. Kyllä, kookosmaidon sijaan voi käyttää mitä tahansa itselle sopivaa maitovalmistetta.