Maria Kesänen

Maria Kesänen

Suklaakakku, vegaaninen + gluteeniton

suklaakakkupäivä

Tänään sunnuntaina vietetään koko tammikuun herkullisinta päivää, suklaakakkupäivää. On hauskaa, miten nykyään löytyy teemapäivä lähes joka aiheeseen. Ja suklaakakku todellakin ansaitsee oman merkkipäivänsä, ihan maailmanlaajuisesti.

Herkullinen suklaakakku on ihana mehevä ja parhaimmillaan yön yli vetäydyttyään. Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku on helppo valmistaa. Suklaan sulattamista lukuunottamatta kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen, joten leipominen onnistuu hyvin myös lasten kanssa. Kookosmaito antaa kakulle pehmeän säväyksen.

suklaakakku

gluteeniton-mutakakku

Kakulla on taipumus läsähtää keskeltä jäähtyessään. Tämä kuuluu kakun luonteeseen, joten sitä ei tarvitse säikähtää. Tupruttele kakun päälle tomusokeria ja täytä keskiosa vaahdolla ja marjoilla.

Resepti: Suklaakakku

vegaaninen, gluteeniton

Raaka-aineet:

100 g vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini)
100 g vegaanista tummaa suklaata (esim. Brunberg tumma suklaa laktoositon)
1 1/2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje:

  • Rasvaa ja jauhota esimerkiksi kaakaojauheella noin 20-senttinen irtopohjavuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja siirrä sivuun. Lisää joukkoon sokeri, sekoita.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon kookosmaito ja sitruunamehu, sekoita. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsennysaika riippuu uunin tehosta ja käytetyn vuoan koosta.
  • Anna kakun jäähtyä kunnolla ja tarjoa se mieluiten vasta seuraavana päivänä. Tarjoa esimerkiksi tuoreiden marjojen ja vegaanisen vispivaahdon (kuten soijavisipivaahto) kera.
Vinkki: Mutakakulle tyypillinen rakenne on parhaimmillaan, kun kakku on tikulla kokeiltaessa reunoilta kypsä, mutta keskeltä vielä hieman tahmea.

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email