Sanna Rasku

Sanna Rasku

Syksyinen miniryijy puutarhamateriaaleista


Syksyn huikean ihanat materiaalit ja värikirjo sekä elon siirtyminen enemmän ja enemmän sisälle, saavat sisäisen askartelijan ja käsillä tekijän oikein syttymään. Tekisikö juuri sinun mielesi kuitenkin tehdä jotain uutta ja erilaista esimerkiksi kranssien sijaan? Tässä yksi hauska näpräysvinkki puutarhamateriaaleista – syksyinen miniryijy.

Kerää miniryijyä varten puutarhasta erilaisia materiaaleja, jotka mätsäävät väriensä puolesta yhteen.

Materiaalit puutarhasta

Ihana syksyinen päivä puutarhassa. Materiaalipaljous ja värikirjo innostavat. Sisältä kaapista löytyy pahvinpala ja sukkalankaa (tässä juuttinarua). Siinäpä lähes kaikki tarvittava tähän kivaan askarteluun, jonka voi toteuttaa vaikka lasten kanssa – jokainen tavallaan. Erilaiset langoista tehdyt seinävaatteet ja ryijyt ovat tällä hetkellä todella suosittuja ja kaikkien sisustusmuotitietoisten seinillä juuri nyt. Puutarhaintoilija haluaa tässäkin asiassa tuoda luonnon mukaan, joten miniryijy tehdään oman puutarhan materiaaleista. Ja tottakai sama onnistuu myös luonnosta keräilemällä.

Pahvin pala toimii apuvälineenä miniryijyn teossa.

Miniryijy tekeminen

Miniryijyn teossa (saattaa) päästä flowtilaan, jossa hengitys kulkee tasaisesti ja työ etenee leppoisasti. Tekeminen ja yhteen asiaan keskittyminen rauhoittavat mielen. Kun pahvinpalaan on leikattu pienet vekit, kieputellaan narut niiden avulla. Narut toimivat loimilankoina ja materiaalit pujotellaan niiden väleistä yli ja ali. Joka toisella kierroksella päinvastoin. Valitse materiaaleiksi yhteen sointuvia värejä, tukevia materiaaleja ja hentoja oksia ja heiniä tuomaan herkkyyttä ja mielenkiintoa työhön. Tässä voit antaa luovuutesi laukata, ja tehdä miniryijystä juuri sellaisen kuin haluat. Ryijytekniikoita, tapoja ja tyylejä on monenlaisia. Tässä artikkelissa niistä yksi.

Puutarhamateriaaleista tehty miniryijy sopii olohuoneen katseenvangitsijaksi.

DIY: Miniryijy

ekologinen, kompostoitava, luonnontuote

Tarvitset:

Työkalut ja tarvikkeet

juuttinaru
pahvi
teippi
sakset

Materiaalit:

pensasmustikka
punaluppio
pagodipuu
kuparisara
kaura

Tee näin:

  • Kerää materiaalit pöydälle. Leikkaa pahvista haluamasi kokoinen pala (tämä vaikuttaa valmiin ryijyn kokoon).
  • Leikkaa pahviin pienet vekit ylä- ja alareunaan. Kieputa naru niihin (kts ylhäällä kuva) ja kiinnitä narun päät taakse teipillä. Narut toimivat loimilankoina.
  • Laita ylimmäiseksi keppi, josta haluat ryijyn roikkumaan. Lähde pujottelemaan materiaalia loimilankojen lomitse joka toinen yli ja joka toinen ali. Tee seuraavalla kierroksella päinvastoin.
  • Tiivistä materiaalia esimerkiksi haarukalla.
  • Jatka materiaalin lisäämistä niin kauan, että olet päässyt loppuun.
  • Katkaise alapuolen langat ja sido ne kiinni. Irroita myös teipit ja laita valmis työ esille roikkumaan.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: