Maria Kesänen

Maria Kesänen

Syksyinen smoothie kesäkurpitsasta

Näin syyskesällä puutarhassa on ylitarjontaa sekä kesäkurpitsasta että omenoista. Molemmat sopivat mainiosti yhteen, joten nyt kannattaa nauttia sadonkorjuun antimia oikein urakalla. Syksyinen smoothie kesäkurpitsasta ja omenoista on vaivaton valmistaa ja pitää nälän tunnetta loitolla pitkään. Täydellinen aamun aloitus tai välipala!

syksyinen smoothie kesäkurpitsasta
Syksyinen smoothien surautetaan kesäkurpitsasta, omenoista ja puolukoista.

Kesäkurpitsa on miedon ja pehmeän makuinen, ja sopii makupariksi monelle raaka-aineelle. Se antaa smoothieen banaanimaisen koostumuksen ja on mukavaa vaihtelua smoothiemakujen maailmaan. Kesäkurpitsa sisältää muun muassa kalsiumia ja A- ja C-vitamiineja.

kesäkurpitsa omena smoothie

Kesäkurpitsan sisältämät kuidut pitävät nälän poissa pidempään. Lisään smoothien joukkoon aina myös kauraleseitä, jolloin siitä tulee vielä ruokaisampi. Herkullinen ja vitamiinipitoinen omena antaa smoothielle mehevyyttä ja makua. Antioksidanttipitoiset puolukat antavat kauniin värin ja C-vitamiinipitoinen makea ananas taittaa kirpeyttä. Pieni määrä tuoretta minttua raikastaa. Smoothien päälle ripoteltava pellavarouhe sisältää runsaasti omega-3 rasvahappoja ja on hyvä proteiinin lähde. Valmiin smoothien voi koristella yrteillä tai syötävillä kukilla, kuten kehäkukan terälehdillä.

Maustamaton jogurtti on hyvä pohja smoothielle, mutta nämä syntyivät tällä kertaa ilman maitotuotteita. Smoothien paksuutta voi säädellä esimerkiksi omena- tai anananasmehulla.

kesäkurpitsasmoothie

Resepti: Smoothie kesäkurpitsasta

Raaka-aineet:

noin 200 g kesäkurpitsaa
2-3 omenaa
1 tlk ananasta mehuineen (220 g)
1 dl puolukoita
1-2 dl omena- tai ananasmehua
1 dl kauraleiseitä
tuoretta minttua
(2 dl maustamatonta jogurttia)
Smoothie päälle:
paahdettua pellavarouhetta tai pähkinöitä

Valmistusohje:

  • Pilko kesäkurpitsa pienemmäksi. Pienikokoiset kesäkurpitsat voi käyttää kuorineen, suurista on hyvä poistaa puumainen kuori sekä höttöistä sisusta.
  • Pilko omenat ja poista siemenkodat. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen.
  • Laita pilkotut kesäkurpitsat, omenat ja ananas mehuineen tehosekoittimen sekoituskulhoon. Lisää puolukat, mehu, kauraleseet, minttu ja halutessasi maustamatonta jogurttia. Surauta smoothie tasaiseksi.
  • Lisää valmiin juoman päälle pellavarouhetta tai pähkinöitä. Koristele syötävillä kukilla. Nauti kylmänä.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: