Sanna Rasku

Sanna Rasku

Syksyiset kukkakorut viimeistelevät juhlalookin

Myös näin syksyn tullen on ihana järjestää erilaisia juhlia ja illanviettoja. Oli bilepaikka ja -tyyli millainen tahansa, juhlalookin viimeistelee kaunis kukkakoru. Kukkakorut ovat tulleet hyvin suosituiksi asusteiksi. Elävistä kukista voi tehdä mm. sormuksia, rannekoruja, hiuskukkia, kaulakoruja, rintakukkia ja niin edelleen. Mahdollisuudet ovat hyvin monet. Kukkakoruun kannattaa valita kestäviä kukkia, jotta ne eivät nuupahda juhlien aikana.


Pohja alumiinilangasta

Kukkakoruja tehdessä kätevän pohjan kasvimateriaalille saa muotoiltua alumiinilangasta. Jos haluat tehdä esimerkiksi rannekorun, muotoile ensin alumiinilangasta ranteeseesi sopiva pohja. Tämän jälkeen tasaa se levyksi, jotta kasvinosat on helppo kiinnittää siihen. Lehdet ja kukat kiinnitetään pohjaan kukkaliimalla. Se on aika sotkuista puuhaa, mutta voi miten mukavaa! Molempia materiaaleja saa kukkakaupoista ja askarteluliikkeistä.

Oma piha on pullollaan kaikkea kaunista kukkakorumateriaalia.

Sopivaa kukkamateriaalia katselemalla

Materiaaleiksi kukkakoruihin kannattaa varata kestäviä kukkia, lehtiä ja oksia. Toisaalta monesti kasvin osat ovat koruissa niin pieniä, että niistä ei edes näy jos ne nuupahtavat, ja monet kukat ja lehdet myös kuivuvat kauniisti. Liian kriittinen ei siis kannata olla. Kokeilemalla asiat selviävät! Katsele puutarhaa ja ojan pientareita (ja esimerkiksi parvekekasvatuksia!) sillä silmällä, niin pian alat huomaamaan koruihin sopivaa materiaalia. Korua aletaan työstämään pohjasta päin eli ensin liimataan lehtiä pohjaan kiinni. Niiden päälle on helppo kiinnittää liimalla kukkia ja niiden osia. Varaa siis sekä littanoita lehtiä, että korkeampia kauniita kukkia.

Kun on aika heittää villasukat kaappiin ja vaihtaa korkkarit jalkaan, asuun sopivat kukkakorut viimeistelevät juhlalookin.
Näihin kukkakoruihin aivan kaikki materiaalit on kerätty puutarhasta.

Ennakkosuunnittelu ja säilytys

Itse kukkakoruja tehdessä värimaailma on helppo suunnitella vaikka oman asun tai juhlien teeman mukaan. Ja jos tuntuu, että omat taidot eivät kukkakorujen kanssa näpräämiseen riitä, aina sellaisen voi tilata kukkakaupasta valmiina. Etukäteen, päivää-paria ennen tehdyt kukkakorut säilyvät hyvin jääkaapissa. Ne kannattaa sujauttaa ilmatiiviiseen muovipussiin ja pirskotella vähän vettä mukaan. Näin ne säilyvät juhlahetkeen muuttumattomana.

Näissä kukkakoruissa käytetty kasvimateriaali:
– keijunkukka
– luppio
– keltainen siankärsämö
– syyshortensia
– tilli
– helminukkajäkkärä
– pagodipuu
– pelargoni ’Mrs Pollock’
– värinokkonen

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: