Koristelhevä

Syreenimehu ihanista syreeneistä | Podcast #117

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

syreeninkukkajuoma-versoileva

Syreenimehu on helppo ja raikas juoma kesään, puutarhajuhliin tai muuten vain nautittavaksi. Käytä tuoksuvaa mehua myös booliin ja cocktaileihin. Syreenimehu säilyy hyvin pakkasessa, kun lisäät juomaan sitruunahappoa. Punertavan sävyinen juoma syntyy liilan sävyisestä pihasyreenin kukinnoista, jotka antavat mehulle sävyn lisäksi hyvän tuoksun ja makua.

Tuoksuva syreenijuoma on täydellinen kesän juhliin

Koska mehutiivisteen voi pakastaa, saa syreenimehusta nauttia pitkin kesään. Kauniin punertava mehu on täydellinen valinta kesän juhliin. Jos haluat mehusta sokerittoman, makeuta se stevialla. Ohjeessa on käytetty steviajauhetta, jota käytetään samassa suhteessa kuin sokeria. Syreeninkukista tulee makuaineita, mutta mehua voi halutessaan maustaa esimerkiksi sitruunalla. Kokeile myös esimerkiksi vaniljaa tai tähtianista.

Syreenimehu – raaka-aineet ja ohje

  • 2 litraa syreenin kukintoja
  • 1 sitruuna
  • 2 litraa vettä
  • 4–5 litraa steviajauhetta tai sokeria
  • 15 g sitruunahappoa
  1. Pese siitepöly ja ötökät kukinnoista viileällä vedellä huolellisesti. Pese myös sitruuna. Riivi kukinnot laakeaan astiaan, johon mahtuu myös vesi. Pilko joukkoon sitruunan viipaleita.
  2. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon sokeri / stevia. Kaada kuuma liemi kukintojen ja sitruunan päälle. Sekoita joukkoon sitruunahappo.
  3. Anna mehun jäähtyä ilman kantta. Kun mehu on jäähtynyt, lisää päälle kansi, ja siirrä mehu tekeytymään viileään noin vuorokaudeksi.
  4. Siivilöi mehu ja pullota. Mehun voi halutessaan myös pakastaa.
  5. Laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä tarjoilua varten. Laimenna tiivistettä suhteessa 1/3 tai makusi mukaan.

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli