Tabbouleh-salaatti on raikas lisäke ruokapöytään esimerkiksi kana- ja liharuokien kaveriksi. Se maistuu mainiosti myös sellaisenaan. Tabbouleh-salaatissa ainekset on pilkottu hyvin pieniksi. Bulgur tuo ruokaisuutta, tomaatit ja yrtit mehevyyttä ja makua, ja raikkaan kirpeä kastike kruunaa kokonaisuuden.

Bulgur, mitä se oikein on? Bulgur on vehnästä valmistettuja suurimoita. Se sisältää muun muassa B- ja K- vitamineeja, fosforia, rautaa ja proteiinia. Bulgur on ravintoainepitoisuudeltaan parempaa kuin kuskus, pasta tai riisi, ja siksi loistava pohja erilaisille salaateille.

Tabbuleh-salaatti on tärkeä osa Lähi-idän keittiötä. Siellä salaatti tarjotaan yleensä ilman kurkkua, mutta länsimaisissa ohjeissa kurkku näyttää olevan aika vakituinen ainesosa. Tähän salaattiin kurkku kuorittiin ja siitä poistettiin siemenet lusikan avulla.
Tuoreet yrtit ovat keskeinen osa Tabboulehia ja niitä saakin olla reilusti. Erityisesti kesäaikaan yrttien kanssa ei kannata säästellä. Jos vain mahdollista, käytä salaattiin sileälehtistä persiljaa eli lehtipersiljaa. Sen maku on kähärälehtistä persiljaa voimakkaampi ja se sopii kivasti muun muassa tuoreen mintun kaveriksi.
