Koristelhevä

Tee itse joulukalenteri | Podcast #60

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

joulukalenteri

Itse tehty joulukalenteri kruunaa joulun odotuksen. Joulukalenterin historia on varsin nuori. Ensimmäiset maininnat joulukalentereista löytyvät 1850-luvun Saksasta. Seinään piirretyt viivat, seimeen laitetut oljet ja pienet leivonnaiset toimivat alkujaan ajanlaskun välineinä. Joulukalenteri rantautui Suomeen 1910-luvulla ja silloin kalenteri tehtiin itse. Uusimmassa podcastissa fiilistelemme joulun odotusta ja ideoimme erilaisia kalentereita. Podcastin voit kuunnella yllä olevalla soittimella tai seuraamalla meitä Spotifyssa.

joulukalenteri
Joulukalenterin luukkujen yllätyksen teeman voi valita mieleisekseen. Tämän joulukalenterin luukuista ilmestyy 24 palmukuvaa.

Joulukalenteri ajanlaskun välineenä

Aikuiseen makuun toimii joulukalenteri, jonka avulla keskitytään ajan laskemiseen. Tällaisen kalenterin voi tehdä monella tapaa. Helpoin versio on erilaiset kynttilät. Kauniisti aseteltu aikaa mittavaa kynttilää voi päivittäin polttaa tunnin ja näin laskea ajan kulkua. Muita kivoja tapoja ajanlaskuun ovat kalenterit, joissa voi päivittäin siirtää jotakin, värittää tai leikata jotakin kyseiseen päivään liittyvää. Kokosimme Pinterest taulun, josta voi löytää erilaisia ja hauskoja tapoja ajan mittaamiseen joulun alla.

Yllätyksiä joka päivälle

Joulukalenteri toimii erinomaisena ystävän tai perheen ilahduttajana. Luukkujen kätköihin voi laittaa ihania yllätyksiä saajan mielenkiinnon kohteiden mukaan. Palmuharrastajan joulukalenterista löytyy joka päivä uusi ihastuttava palmu, herkkujen ystävän kalenteriin voi kätkeä herkkuja ja puutarhan ystävän kalenterista ilmestyy päivittäin pieni annos siemeniä. Jokaiseen makuun ja tyyliin löytyy varmasti jotain pientä ja ilahduttavaa.

palmu
Historialliset palmukuvat voi ripustaa kuusen koristeeksi.
joulukalenteri
Kiinankataja saa uudenlaisen ilmeen kun joka päivä luukusta tulee yksi uusi koriste lisää.
joulukoristeet
Joulukalenterin sisältö ilahduttaa koko perhettä.
pikkuhavut
Joulukalenterista tulevat pikkukoristeet voi ripustaa vaikka sisääntulon tai pervekkeen koristehavuihin.

Tulosta osat omaan joulukalenteriin

Versoilevan joulukalenteri on toteutettu itse tehdyistä yllätyspusseista, tulostetuista numeroista ja palmun kuvista. Alla olevien latauspainikkeiden takaa löydät tulostettavat kaavat yllätyspussiin sekä numeroihin. Joulukalenterin ilmettä voi vaihtaa käyttämällä erivärisiä tulostuspapereita. Kivoja yllätyksiä saa leikkaamalla vanhoista lehdistä tai kirpputorilta löydetyistä kirjoista kauniita kuvia ja liimamalla ne tukevalle kartongille. Halutessaan kuviin voi lisätä pienen narun ripustuslenkiksi. Näin yllätyspusseista löytyneet koristeet voi näppärästi ripustaa koristeiksi pieneen ruukkuhavuun tai joulukuuseen.

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli