Koristelhevä

Tee jouluinen piparikranssi | Podcast #63

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

piparikranssi-versoileva

Tee jouluinen piparikranssi! Joulun tutuin leivonnainen taipuu vaikka mihin. Piparikranssi on kaunis juhlapöydässä tai mukava jouluvieminen. Koristele kranssi tyylikkäästi valkoisella tai tee riemunkirjava – mahdollisuuksia on monia!

Piparikranssin-pohja-versoileva
Paista ensin kranssin pohja ja piparit. Sitten liimataan leivontaliimalla.

Käytä luovuutta – tee jouluinen piparikranssi

Leivonta voi olla myös askartelua. Piparikranssissa parasta on sommittelu ja koristelu. Isommat piparit on helpoin sommitella. Kokeile joukkoon rohkeasti myös pieniä pipareja. Pienet sydämet toimivat hienosti 4 ryhmänä. Kranssista voi tehdä ison tai pienen. Eri kokoisilla lautasilla on helppo hakea oikea koko ja muoto. Huomioi, että piparit ovat mittakaavassa samaa sarjaa kranssipohjan kanssa. Pieneen kranssiin mahtuvat vain pienet piparit. Ison kranssipohjan saat peittoon vain normaalikokoisilla pipareilla.

tee-jouluinen-piparikranssi-versoileva
Valkoisella koristeltu piparikranssi on tyylikäs ja talvinen.

Anna lahjaksi tai herkuttele itse

Piparikranssi on mukava jouluvieminen, kun asetat kranssin tarjottimelle ja kääräiset ympärille sellofaanin. Koristele paketti esimerkiksi itsetehdyillä havutasseleilla, joiden ohjeen löydät täältä. Piparikranssi sopii hyvin myös joulukahvipöytään. Kranssista on helppo taittaa itselleen sopiva pala. Säilytä kranssi kuvun alla tai syö ripeästi valmistumisen jälkeen, jotta se ei kerää pölyä itseensä.

Hyvän gluteenittoman piparitaikinan ohjeen löydät Marian Kanelia ja kardemummaa -blogista.

piparikranssi-versoileva
Herkuttele piparikranssilla!

Versoileva toivottaa mukavaa joulua kaikille! Puhetta puutarhasta-podcast vetäytyy joulutauolle ja palaa uuden jakson kanssa 7.1.2020.

DIY: helppo piparikranssi

leivonta, syötävä, joulu

Tarvitset:

Työkalut ja tarvikkeet

Piparimuotteja, erikokoisia lautasia kranssipohjan piirtämiseen

Materiaalit:

Piparitaikinaa 2 x 500g, pikeeriä tai kaupan koristekuorrutetta 1-2 tuubia, nonparelleja, leivontaliimaa 1 tuubi

Tee näin:

 • Kaulitse piparitaikina. Piirrä ja leikkaa taikinasta ympyrän muotoinen käyttäen apuna isoa ruokalautasta. Piirrä ja leikkaa kranssin sisään toinen pienempi ympyrä leipälautasta apuna käyttäen. Paista kranssipohja uunissa 200 asteessa 5–8 minuuttia.
 • Tee piparitaikinasta perinteisiä pipareita. Kranssiin sopivat hyvin symmetrisen muodot kuten ympyrä ja tähti. Paista piparit 200 asteessa 5–8 minuuttia.
 • Sommittele ja liimaa piparit kranssipohjaan leivontaliimalla, kun piparit ja kranssipohja ovat jäähtyneet.
 • Koristele piparit sokerikuorrutteella ja nonparelleilla.
Vinkki: Kranssin voi koristella oman makunsa mukaan tai jättää kokonaan koristelematta. Sokerikuorrutteita ja nonparelleja löytyy monissa eri väreissä.
Vinkki: Kranssipohja kestää paremmin, kun et kaulitse taikinaa hyvin ohueksi. Kaulitse taikina suoraan pellille leivinpaperin päälle. Näin kranssi pitää kauniisti muotonsa ja taikinaympyrää ei tarvitsella nostella.

3 kommenttia artikkeliin ”Tee jouluinen piparikranssi | Podcast #63”

  • Hei, ja kiitos viestistä! Nyt pitäisi podcast kuulua artikkelista kuten yleensä. Artikkelin ja podin kanssa sattui pieni tekninen ongelma, joka nyt on korjattu. Kiva, kun kuuntelet meidän podcastia 🙂

   Vastaa
 1. Nyt vasta kuuntelen tätä podcastia ja haluaisin ehdottomasti tietää reseptin niihin englantilaisiin inkiväärikekseihin. Olen yrittänyt löytää sellaista, jossa keksit jäävät koviksi, sillä ovat mainioita juuri teen kanssa. Kerran sain sellaisia tuliaisiksi Englannista. Ja mitä niihin suomalaisiin tunnettuihin pipareihin tulee, niin puhunette Paraisten piparkakuista 🙂

  Vastaa

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli