
Parsapasta – kevättä lautasella
Parsan paras sesonkiaika on käsillä ja ajankohtainen herkku taipuu moneen. Vihreää parsaa voi kypsentää keittämällä,
Maria Kesänen on pitkän linjan puutarhaharrastaja, opettaja ja puutarhakirjailija. Hän on julkaissut kaksi kirjaa: Keittiöpuutarha – Siemenestä lautaselle (2016 Jukarainen, Kesänen, Sumari) ja Juhlapuutarha (2018, Jukarainen, Kesänen).
Maria rakastaa käsien upottamista multaan tai leipätaikinaan, mieluiten eri aikaan. Keittiöpuutarha on erityisen lähellä sydäntä, sillä monipuolinen sisällöntuottaja kehittelee myös reseptejä. Maria kirjoittaa useita blogeja, joista Kanelia ja kardemummaa on päivittynyt vuodesta 2011 lähtien.
Parsan paras sesonkiaika on käsillä ja ajankohtainen herkku taipuu moneen. Vihreää parsaa voi kypsentää keittämällä,
Kaupunkilomalla kannattaa ihastella keskustan puistoja ja julkisia puutarhoja, sekä tietenkin kasvitieteellisiä keitaita. Nämä ovat yleensä
Minimunakkaat valmistuvat vaivattomasti muffinssivuoassa. Pienet ja maistuvat munakkaat ovat hauskaa retroruokaa ja helppo tarjottava vaikka
Tiistaille (28.4.) osuva kansainvälinen mustikkapiirakkapäivä inspiroi pähkinäisen herkun tekemiseen. Maukas mustikkapiirakka on sekä vegaaninen että
Pääsiäispyhien innoittamana keväänkeltaiset terveiset täältä Yhdysvaltojen itärannikolta. Maisemaa ovat jo jonkin aikaa värittäneet keltaiset kevätkasvit.
Marenkikupit ovat suloinen jälkiruoka pääsiäispöytään. Marenki on siitä mukava herkku, että se säilyy suhteellisen pitkään
Rieskat ovat arjen pelastus, kun leipälaatikko ammottaa tyhjyyttään. Helppotekoiset rieskat valmistuvat nopeasti ja taikinaan voi
Lumikello on kestävä kevään kaunotar, joka voi aloittaa kukintansa suotuisissa oloissa jo helmikuussa. Ohuen lumipeitteen
Mustikka-banaanileipä on täydellinen herkku viikonlopun aamupalapöytään. Se on mehevä, ei liian makea ja leivonnaisesta riittää
Porkkanakakkukeksit muokkaavat leivonnaisten klassikon uuteen muotoon. Maku on tuttu: mausteinen ja mehevä. Pienet suupalat ovat
Huomenna maanantaina vietetään kansainvälistä suklaakakkupäivää. Monelle tammikuu on keventämisen ja raikkaiden makujen aikaa, joten tämänvuotiseen
Tammikuu tarkoittaa monelle kevennettyä ruokavaliota. Koko kroppa kaipaa piristystä ja viherenergiaa. Ruusukaali-couscoussalaatti on maukas ja
Versoileva on inspiroiva puutarhasisällön keskittymä, jonka ovat perustaneet eturivin puutarhabloggaajat. Teemme vihreää lifestyle -sisältöä sinulle, jotta voisit innostua ja onnistua.