Maria Kesänen

Maria Kesänen

Tsatsiki-pastasalaatti

Tsatsiki-pastasalaatti yhdistää kreikkalaisia makuja raikkaaksi komboksi. Tähän aikaan vuodesta salaattiin pystyy hyödyntämään myös oman maan satoa: kurkkua, erivärisiä kirsikkatomaatteja, tilliä ja minttua. Tsatsikiin sopivat yhtä hyvin sekä avomaankurkut että kasvihuonekurkut.

kreikkalainen-tsatsiki-pastasalaatti
Raikas tsatsiki-pastasalaatti yhdistää kreikkalaisen keittiön makuja.

Parasta pastasalaateissa on, että niiden maku vain jalostuu pienen odotuksen myötä. Salaatin voi siis tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ja lähteä vaikka puutarhapuuhiin. Kesäruoka maistuu parhaimmalta terassilla. Ruoka-aikaan esiin kannetaan lautaset, kylmässä maustunut salaatti, raikasta juomaa sekä rapeakuorista leipää. Helppoa ja maukasta!

helppo-pasta-tsatsikisalaatti

Valitse gluteeniton pasta ja saat salaatista gluteenittoman. Vegaaninen tsatsiki-pastasalaatti valmistuu vaihtamalla kreikkalainen jogurtti vastaavaan kaura- tai soijavalmisteeseen. Käytä lisäksi vegaanista kreikkalaistyylistä juustoa.

tsatsiki-pastasalaatti

Resepti: Tsatsiki-pastasalaatti

4:lle

Raaka-aineet:

250 g pennepastaa
2 pientä avomaankurkkua tai 1/2 kasvihuonekurkku
1 1/2 dl paksua kreikkalaista jogurttia
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta tilliä
2 rkl tuoretta minttua
1 rkl laadukasta oliiviöljyä
hyppysellinen sormisuolaa
10 eriväristä kirsikkatomaattia
1 1/2 dl fetajuustoa kuutioina
1 dl kivettömiä oliiveja

Valmistusohje:

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja anna jäähtyä.
  • Valmista tsatsikikastike: kuori avomaankurkut ja raasta karkeaksi raasteeksi. Jos käytät kasvihuonekurkkua, sitä ei tarvitse kuoria. Laita raaste siivilään ja ripottele pinnalle hyppysellinen suolaa. Valuta kurkkuraastetta noin 15 minuuttia ja painele siivilässä raasteesta neste pois.
  • Sekoita reilunkokoisessa salaattikulhossa paksu jogurtti, kurkkuraaste ja puserretut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon sitruunamehu, hienonnetut yrtit ja oliiviöljy. Mausta ripauksella sormisuolaa.
  • Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuutio fetajuusto. Valuta oliivit.
  • Kumoa valutettu pasta tsatsikikastikkeen joukkoon salaattikulhooJn. Lisää mukaan kirsikkatomaatit, fetakuutiot ja kivettömät oliivit. Sekoita pastasalaatti kevyesti nostelemalla ja anna salaatin maustua hetki viileässä.
Vinkki: Jos et löydä paksua kreikkalaista jogurttia, käytä maustamatonta jogurttia. Laita jogurtti valumaan suodatinpaperilla vuorattuun kahvisuodattimeen ja nosta suodatin juomalasin päälle. Valuta noin 1/2 h.
Vinkki: Saat annoksesta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta pastaa.
Vinkki: Vegaaninen salaatti valmistuu vaihtamalla kreikkalainen jogurtti vastaavaan kaura- tai soijavalmisteeseen. Käytä lisäksi vegaanista kreikkalaistyylistä juustoa.
Vinkki: Minttu on perinteinen tsatsikimauste, mutta voit vaihtaa minttusilpun myös sileälehtiseen persiljaan.

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email