Kesäkurpitsa tarjoaa yhä yltäkylläisesti satoa. Mieto kasvis on onneksi todella monikäyttöinen ja sopii ruoanlaiton lisäksi myös suolaiseen ja makeaan leivontaan. Tällä kertaa kesäkurpitsaa sujahti sämpylätaikinaan. Tsatsikisämpylät ovat ihanan muhkeita ja meheviä. Yrtit ja valkosipuli tuovat mukavasti lisämakua.

Kesäkurpitsaraaste mehevöittää leipätaikinaa. Nesteenä käytetty maustamaton jogurtti antaa pehmeän makutuntuman. Tuoreiden yrttien tilalla voi käyttää myös kuivattua minttua ja tilliä. Ja jos valkosipulin maku ei miellytä, sen voi hyvin jättää kokonaan pois.

Tsatsikisämpylät ovat maukasta syötävää sellaisenaan, sipaistuna vaikkapa pehmeällä vuohenjuustolla. Makunsa puolesta sämpylät sopivat myös rapujuhlien ruokapöytään. Hauskanmallisista leivistä on helppo murtaa paloja. Toki näin korona-aikaan leipätaikinan voi pyöritellä myös yksittäisiksi sämpylöiksi.


Kesäkurpitsaa on käytetty myös näissä aikaisemmin julkaistuissa ohjeissamme: Syksyinen smoothie kesäkurpitsasta sekä Vegaaninen kasvispizza spelttipohjalla.