Johanna Rintanen

Johanna Rintanen

Vaaleanpunaiset perennat luovat vaihtelevia tunnelmia

Vaaleanpunaiset perennat ihastuttavat, vihastuttavat ja jakavat mielipiteitä. Vaaleanpunaisen sävyjä on lukemattomia ja itse vaaleanpunaisen määrittely on jopa hieman haasteellista. Milloin vaaleanpunainen muuttuu vaalean violetiksi ja milloin lohen punaiseksi? Hiuksen hienon raja-aidan veto on vaikeaa, sillä kukkien värikirjossa sekoittuvat niin hennot sinertävän kuin oranssinruskeat sävyt. Vaaleanpunaisesta on kuitenkin moneksi ja se sopii monenlaisiin eri perennayhdistelmiin ja puutarhoihin.

Punahattu
Hiekkaisella kasvualustalla punahatut viihtyvät ja muodostavat suuria kasvustoja.
Akilleijat
Akilleijat sopivat kauniisti omenapuiden katveeseen.

Vaaleanpunaisen lämmin kosketus

Vaaleanpunaiset perennat voivat olla sävyltään lämpimiä. Tällöin kukkien terälehtien sävyihin on sekoittunut ripaus rusehtavaa, lämmintä oranssia tai syvää keltaista. Lämpimään vivahtavat vaaleanpunaiset toimivat erityisen hyvin yhteen pronssisten tai kellertävän vihreiden koristeheihien kanssa. Pronssi ja keltavihreys korostavat vaaleanpunaisen heleyttä, kuulautta ja puhtautta ja saa sävyn tuntumaan varsin kutsuvalta.

nepalin hanhikki
Vaaleanpunainen nepalin hanhikki Miss Willmot kukkii ahkerasti koko kesän.
vaaleanpunaiset perennat
Mooseksen palavapensas vaaleanpunaisena.
Vaaleanpunainen lilja
Liljojen moninainen valikoima tarjoilee kauniita vaaleanpunaisen sävyjä.
Vaaleanpunaiset perennat
Isotähtiputki Primadonna kukkii pitkään.

Voimakas pinkki on puutarhan huutomerkki

Vaaleanpunaisen syvät pinkit sävyt kääntävät katseet ja huutavat täällä minä olen! Niiden valovoimaisuus ottaa huomion ja ne riittävät katseenvangitsijoiksi yksittäiskasveinakin rauhallisempien ja sävyjen kanssa. Voimakas pinkki nousee näyttävästi esiin myös vihreyttä huokuvasta puutarhasta. Voimakkaan pinkit perennat toistavat usein myös lämpimän keltaisen sävyjä kukinnoissaan. Näyttävä yhdistelmä syntyykin yhdistelemällä pinkkeihin perennoihin pikkiriikkisen lämpimän keltaisia kukkijoita.

Vaaleanpunainen Ritarinkannus
Pink Ruffles on ritarinkannusten vaaleanpunainen ihanuus.
jumaltenkukka
Jumaltenkukka on aikaisen kesän ihana kukkija.
kualanpioni
Kuolanpionin suuret kukat puhkeavat kukkaan kesäkuun alussa.

Viileät kaunottaret

Vaaleanpunaisen viileät sävyt luovat puutarhan varjoisiin osiin valopilkkuja. Iltaisin ne hehkuvat kuin pienet lyhdyt. Viileiden vaaleanpunaisten seuralaisiksi sopivat valkoiset ja sinertävät kukat. Yhdessä ne muodostavat harmonisen ja tyyneyttä huokuvan kokonaisuuden. Monet näistä viileistä kaunottarista toimivat hyvin myös luonnonmukaiseen ja rentoon puutarhaan. Niiden ilme on luonnonmukainen ja rauhoittava.

Kivikkokurjenpolvi
Kivikkokurjenpolven kukinnot ovat voimakkaan juovikkaat.
Pikkusärkynytsydän
Pikkusärkynytsydän on perinteistä särkynyttäsydäntä herkempi kukinnoiltaan.
Vaaleanpunaiset perennat vuorenkilpi
Vuorenkilven kukinnoista löytyy myös herkän vaaleita sävyjä.
Lehtoängelmä
Lehtoängelmän rennot kukkapilvet sopivat rentoon ja luonnonmukaiseen puutarhaan.
Luppio
Luppion tuulessa huojuvat vaaleanpunaiset huiskilot luovat rentoa tunnelmaa.

Vaaleanpunaiset perennat
Jättiunikko Fruit Punch on omiaan villiin akilleijapuutarhaan.

3 kommenttia artikkeliin ”Vaaleanpunaiset perennat luovat vaihtelevia tunnelmia”

  1. Nämä ”inspiraatiopostaukset” on mun ehdottomia lemppareita artikkeleissa. Tuntuu, ettei lehdissä ja blogeissa voi koskaan olla liikaa kuvia erilaisista kasveista, jotta niitä voi makustella ja mielessään yhdistellä kiinnostaviksi kokonaisuuksiksi. Samoin tykkään podcasteissa yleensä eniten siitä vapaammasta jutustelusta ja ideoinnista, joista saa itselle inspiraatiota. Kiitos siis teille hyvästä sisällöstä!

    Vastaa
  2. Olipa ihana vaaleanpunainen pläjäys täällä arkistossa. Vinkkaisin vaan, että esittelemäsi sydän ei kuulu särkynytsydänten (Lamprocapnos) sukuun. Taimia kannattaa sen sijaan etsiä nimellä kesäpikkusydän, Dicentra formosa. Hehkeä kaunotar on myös saman kasvin lajike purppurasydän Dicentra formosa ’Luxuriant’.

    Vastaa

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: