Loihdi helppoa kesäruokaa kotimaisista kasviksista. Satokauden ollessa parhaimmillaan kannattaa suosia lähellä tuotettuja raaka-aineita. Vegaaninen kasvispizza on hellepäivän herkku, johon jokainen voi valita mieleisensä täytteet. Uunin kuumuudessa broccoliinien, kirsikkatomaattien, kesäkurpitsojen, retiisien ja muiden kauden kasvisten maut tiivistyvät ja saavat spelttipohjaisen pizzan maistumaan täyteläiseltä ja herkulliselta.

Kotimaiset kasvikset pizzan täytteenä
Kotimaisten kasvisten tarjonta on uskomattoman hyvä ja monipuolinen. Herkullisen kasvispizzan täytteissä voi käyttää vapaasti kekseliäisyyttä ja mielikuvitusta. Pienet, vasta pellosta korjatut broccoliinit, erilaiset kukkakaalit, kesäkurpitsat, paprikat, retiisit, juurikkaat ja muut kasvikset sopivat erinomaisesti tähän herkkuun. Oman kasvimaan ja palstan sato käy täytteeksi erinomaisesti ja aina on hyvä suosia myös lähituottajien tarjontaa.

Täyteläinen speltti tuo luonnetta pizzaan
Kivimyllyssä jauhettu spelttijauho on ravinteikasta ja kuitupitoista. Tavalliseen vehnäjauhoon verrattuna speltti sisältää enemmän B-vitamiinia, erilaisia kivennäis- ja hivenaineita sekä hyvälaatuisia proteiineja. Kuitupitoisen speltin maku on täyteläinen ja hieman pähkinäinen.
