Koristelhevä

Vertikaalinen viherkasvipuutarha | Podcast #52

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

viherkasvit

Vertikaalinen viherkasvipuutarha ja sen ajatusmaailma on vastaus jokaisen heviharrastajan tilapulmaan. Podcast ja artikkeli pureutuvat tänään aiheeseen: miten hyödyntää jokainen neliö tehokkaasti lattiasta kattoon. Ongelmanratkaisuun hyödynsimme tällä hetkellä markkinoilta löytyviä kalusteita.

Mieti tilaa kuutioina

Viherkasviharrastamisessa törmää usein puutteelliseen tilaan ja tasoihin, oli koti miten iso hyvänsä. Valosta nauttivat kasvit on helpointa asettaa mahdollisimman lähelle ikkunaa. Vertikaalinen viherkasvipuutarha pureutuu juuri tähän ongelmaa. Saat tilasta eniten irti, kun suunnittelet tilankäytön ennen kasvien hankintaa. Hahmota tilan korkeus, ikkunan koko ja se miten paljon haluat saada valoa myös muuhun asuntoon. Tarkasta markkinoiden hylly-, amppeli ja kukkapöytäratkaisut ja tee niistä sommitelma. Tasapainoisessa kokonaisuudessa on rakenteita lattia- hylly- ja amppelitasossa. Kalusteiden ei tarvitse olla samaa sarjaa, riittää, että ne sopivat yhteen. Leiki väreillä ja rytmeillä, jotka sopivat muuhun sisustukseen.

Kevyitä rakenteita

Suurin osa markkinoiden kukkahyllyistä, kukkapöydistä ja -jaloista on tällä hetkellä samaan aikaan kevyitä ja kantavia. Viherkasvit tarvitsevat alleen rakenteen, joka ei ole kiikkerä. Kauniit ja sirot jalat tuovat ilmavuutta kalusteeseen. Ne myös korostavat kasveja parhaiten. Kaunis viherkasvikaluste on kuin koru. Yhdistele viherkasveja kalusteisiin niin, että molemmista tulee parhaat puolet esiin. Anna vihreiden vuoroin nousta ylöspäin ja ryöpsähtää alaspäin, peittää ja paljastaa.

Trendikkäät amppelit

Amppelit ovat tulleet viherkasvien vanavedessä muotiin. Amppeli on myös vertikaalisen viherkasvipuutarhan tärkeä kulmakivi. Roikkuvat amppelit ovat tehokkain tapa hyödyntää tilan korkeutta. Onneksi markkinoilla on useita kauniita ratkaisuja, jotka toimivat yksittäin, ryhmissä ja jopa kerroksittain. Muodikas makrame on nyt jokaisen huulilla. Tee itse tai osta. Makrame taipuu monenlaiseen malliin.

Vertikaalinen viherkasvipuutarha ja ideologia

Vertikaalinen viherkasvipuutarha on enemmänkin tapa toimia kuin valmis malli. Se on kuin puutarhan istutuskartta. On hyvä tajuta, että myös sisälle voi tehdä kasvisuunnitelman. Mitä pienempi tila, sitä enemmän hyvä suunnitelma korostuu. Jos koti pursuaa jo kasveja, tee niistä inventaario, josta selviää lajit ja kasvien koko. Näin suunnittelu on helpompaa. Voit myös jakaa kasvit erilaisiin kokoluokkiin, jos kasvien lajit ovat kadonneet. Tässä yhteydessä on hyvä tarkastaa kasvin valontarve. Kasveja, jotka pärjäävät vähemmällä, on selvästi vähemmän. Sijoita ne suunnitelmassa laidoille tai sisemmälle huoneistoon. Ei muuta kuin suunnittelemaan!

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli