Maria Kesänen

Maria Kesänen

Vesimeloni-fetasalaatti

Raikas kesäsalaatti syntyy yksinkertaisista raaka-aineista ja vähällä vaivalla. Vesimeloni-fetasalaatti on kesäruokien klassikko, jota on helppo varioida oman suutuntuman mukaiseksi. Pääraaka-aineina on mehevää vesimelonia ja suolaista fetajuustoa. Kesän marjasato sopii tähän salaattiin loistavasti. Limen kuoriraaste, minttusilppu ja unikonsiemenet antavat kokonaisuudelle pirtsakan loppusilauksen.

vesimeloni-fetasalaatti
Kesäruoka on parhaimmillaan raikasta ja yksinkertaista.

Kesäkokkailussa ruoan helppo ja nopea valmistus on pelkästään plussaa. Aina parempi, jos keittiön voi siirtää ulkotiloihin. Mikäs sen ihanampaa kuin pilkkoa (ja maistella) raaka-aineita terassilla tai puutarhassa, puiden siimeksessä.

kesäsalaatti
Suolainen fetajuusto ja mehevä vesimeloni sopivat täydellisesti yhteen.

Suolainen ja maultaan vähän hapan fetajuusto on hyvä pari marjoille ja hedelmille. Sen voi joko pilkkoa kuutioiksi tai murustella salaattiin.

kesäsalaatti-mustikka
Suurikokoiset pensasmustikat maistuvat raikkaassa kesäsalaatissa.

Mustikoita ja unikonsiemeniä

Mustikoita käytetään salaateissa aivan liian vähän. Mehevät pensasmustikat ovat suurikokoisia ja niitä on helposti saatavilla toreilla ja ruokakaupoissa. Pensasmustikoiden satokausi on myös mukavan pitkä kotipuutarhassa. Se alkaa usein heinäkuun lopulla ja jatkuu syyskuulle asti.

kesäsalaatti-unikonsiemen
Unikonsiemenet tuovat maukkaan lisän vesimeloni-fetasalaatin makuun ja rakenteeseen.

Unikonsiemeniä käytetään perinteisesti sämpylöiden koristeena ja tuomassa lisämakua leipiin. Ne sopivat myös salaatteihin tuoden rouskuvan lisän rakenteeseen. Jos et ole unikonsiementen ystävä, kokeile salaattiin vaikkapa seesaminsiemeniä.

salaatinkastike
Hyvä salaatinkastike syntyy muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta.

Simppeli salaatinkastike

Kesäsalaatin kastike syntyy sekin yksinkertaisista raaka-aineista. Laadukasta oliiviöljyä, limetinmehua, loraus vaahterasiirappia sekä suolaa ja mustapippuria. Limetin kuoriraasteen voi lisätä joko salaatinkastikkeen joukkoon tai ripotella koristeellisesti salaatin päälle.

vesimeloni-fetasalaatti
Marjoilla maustettu vesimeloni-fetasalaatti on kesän kaunein salaatti!

Vesimeloni-fetasalaatti sopii moneen

Vesimeloni-fetasalaatti on raikas kaveri kesän grilliruoille. Virkistävä salaatti on myös mitä mainioin ateria sellaisenaan rapeakuorisella maalaisleivällä ryyditettynä. Marjaisana versiona vesimeloni-fetasalaatti on erityisen oiva tarjottava kesäisellä brunssilla. Sillä voi päällystää vaikka rapeaksi paahdetut leivät.

Tuoreilla marjoilla maustettu vesimeloni-fetasalaatti on paitsi maistuva ja freesi, niin myös tavattoman kaunis. Salaatin puna-valko-sininen väritys sopii täydellisesti ensi viikolla vietettävän 4th of Julyn eli Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän teemaväritykseen. Juhlapäivä on iloinen ja värikäs yhdessäolon juhla, joka pyörii hyvin vahvasti hyvän ruoan ympärillä.

vesimeloni-fetasalaatti

Resepti: Vesimeloni-fetasalaatti

gluteeniton, kananmunaton

Raaka-aineet:

Ainekset
noin 500 g vesimelonia
200 g fetajuustoa
2 dl mansikoita
1 -2 dl mustikoita
kourallinen tuoretta minttua
1 rkl unikonsiemeniä
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 limetin kuori raastettuna
1 rkl limetinmehua
pieni loraus vaahterasiirappia tai hunajaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:

  • Leikkaa vesimeloni kuutioiksi.
  • Kuutioi fetajuusto.
  • Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat pitkittäin neljään osaan.
  • Hienonna kourallinen tuoretta minttua.
  • Yhdistä vesimeloni, kuutioitu feta, mansikat ja mustikat. Lisää hienonnettu minttu.
  • Valmista kastike: Mittaa 2 rkl oliiviöljyä pieneen kulhoon.
  • Pese limetti hyvin, raasta kuori ja halkaise limetti. Purista 1 rkl mehua oliiviöljyn joukkoon. Lisää kuoriraaste.
  • Lisää kastikkeeseen loraus vaahterasiirappia tai hunajaa.
  • Mausta kastike suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Valuta kastike salaatin päälle. Ripottele päällimmäiseksi unikonsiemeniä.
Vinkki: Saat salaatista laktoosittoman valitsemalla laktoositonta fetajuustoa.
Vinkki: Mintun sijaan voit käyttää basilikaa, joka sopii erityisen hyvin mansikoiden kaveriksi.

Kommentoi

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email