Koristelhevä

Viherkasvit ulkona | Podcast #31

Vinkki: Mobiililaitteessa paina soittimen Listen in browser nappia kuunnellaksesi podcastin suoraan siirtymättä Soundcloudiin.

Viherkasvit ulkona

Viherkasveilla voi luoda parvekepuutarhaan, terassille tai sisäänkäyntialueelle eksotiikkaa, näyttävyyttä ja näkösuojaa. Suurin osa kotiemme viherkasveista nauttii olostaan ulkosalla kesäiseen aikaan. Teimme Katin kanssa aiheesta podcastin, jonka voit kuunnella yllä olevalla soittimella.

Viherkasvit ulkona
Osa opuntioista kestää pakkasia ja voivat selvitä jopa ulkona Suomen talvesta.

Luo viherkasveilla viihtyisyyttä terassille

Viherkasvit viihtyvät kesän ulkosalla. Kodissa vallitseva sisustustyyli voi rennosti jatkua myös ulkotiloihin. Komeat huonekasvit voi kuljettaa kesäksi terassien rehevöittäjiksi ja näkösuojiksi. Pienemmistä viherkasveista voi luoda eksoottisen ja runsaan ruukkuryhmän yhdessä kesäkukkien kanssa ja riippuvat viherkasvit voi ripustaa amppeleihin pergolaan tai terassille.

Viherkasvit ulkona
Banaani luo rehevää ja eksoottista tunnelmaa terassille.
Viherkasvit ulkona
Erilaiset palmut tuovat viilentävää varjoa ja antavat näkösuojaa parvekepuutarhassa

Hoida huolella

Viherkasvit voi siirtää ulkotiloihin kun yöpakkasten vaara on ohi. Kasvit totutetaan pikkuhiljaa ulkoilmaan ja auringonvaloon. Ensin ne kannattaa sijoittaa katoksen alle, tuulilta ja polttavalta auringonpaisteelta suojaan. Kun kasvit ovat tottuneet olosuhdemuutokseen voi niitä pikkuhiljaa siirtää aurinkoisemmalle kasvupaikalle. Viherkasvin ruukun pohjassa tulee olla reikä, jos kasvia pidetään taivasalla. Näin liiallinen sadevesi pääsee valumaan pois ruukusta.

Suurin osa kotiemme viherkasveista on kotoisin trooppisilta tai substroppisilta alueilta. Näillä alueilla päivä ja yölämpötilojen vaihtelu on suurta ja kotimme viherkasvitkin hyötyvät vuorokauden lämpötilavaihteluista. Terassilla ja parvekkeella viherkasvit viihtyvät ja kasvavat kesän aikana rehevämmin kuin sisätiloissa. Riittävä valo, vuorokausilämpötilojen vaihtelu ja ilmankosteus toimivat kasvun kiihdyttäjinä. Viherkasvien ravinteiden ja kastelun tarve lisääntyvät kasvuolosuhteiden ollessa suotuisat. Kesäkasvukauden aikana kannattaa välillä kurkistella viherkasvien lehtien alle ja tarkistaa kirvatilanne. Viherkasvien hoitoa helpottaa ruukkuryhmät, joissa sijaitsee useampi kasvi yhdessä ryhmässä. Tiivis ryhmä suojaa tuulelta, paahteelta ja liialliselta haihtumiselta. Lisäksi ryhmää on kätevämpi ja mukavampi hoitaa kuin siellä täällä yksittäin sijaitsevia kasveja.

Jätä kommentti

Tutustu myös:

Jaa tämä artikkeli