Sanna Rasku

Sanna Rasku

Viherkasvit viihtyvät terassilla

Viherkasvit viihtyvät kesällä terassilla siinä missä perinteisetkin kesäkukat.

Kyllä, luit oikein! Viherkasvit viihtyvät terassilla, ja itseasiassa aivan loistavasti! Kesällä lämpötila on sopiva ja valoa riittää kaikille, joten terassin vihreyttämisessä kannattaa suunnata myös puutarhamyymälän viherkasviosastolle. Siellä kesäkukkasuunnitelmat saattavat saada ihan uusia ulottuvuuksia!

Pitsi-itulehti (Kalanchoë daigremontiana).

Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan voit siirtää myös omat viherkasvisi sisältä terassille kesänviettoon. Alkukesästä kannattaa ottaa huomioon, että kylmät yöt ovat varmasti takanapäin, kun siirtopuuhiin ryhtyy, ja sama tietenkin toisin päin syksyllä. Siirrä aluksi kasvit jonnekkin varjoon, jotta ne totttuvat ulkoilmaan, ja vasta muutaman päivän jälkeen valoisampaan paikkaan.

Huopaitulehti (Kalanchoë beharensis).

Kun viherkasveja laitetaan terassille, ne kannattaa istuttaa alkuperäistä isompaan ruukkuun. Lämpimässä ja valossa kasvit käyttävät enemmän vettä, joten multatilaa on hyvä olla riittävästi. Terassiolosuhteissa viherkasveja täytyy siis kastella useammin kuin sisällä, ja niille kannattaa antaa lannoitetta säännöllisesti. Kevyt nyrkkisääntö kastelusta pätee myös terassin viherkasveihin: paksulehtiset tarvitsevat vähemmän vettä kuin ohut- ja hentolehtiset kasvit, ja paahteisella paikalla kastellaan enemmän kuin varjossa.

Pitkälehtiviikuna (Ficus binnendijkii).
Kaktukset ja mehikasvit ovat myös oivia kesäkukkia terassilla. Niiden kastelun tarve on aika vähäinen, joten ne viihtyvät myös pienehköissä ruukuissa.

Monilla viherkasveilla kasvu on kesän aikana terassilla todella huimaa, ja syksyn tullen onkin kiva saada kookkaita kasveja sisälle. Ongelmaksi saattaakin kehkeytyä minne kaikki kasvit saa sijoitettua!

Pilkkubegoniassa (Begonia maculata) on upeat täplikkäät lehdet.

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: