Maria Kesänen

Maria Kesänen

Vihersisustaminen on helppoa ja hauskaa

Vihersisustaminen on helppo tapa tuoda runsautta ja viihtyisyyttä kotiin. Kauniit huonekasvit tekevät sisustuksesta kodikkaan ja tuovat luonnon askeleen lähemmäksi sisätiloja. Viherkasvit sopivat monenlaiseen tyyliin ja tunnelmaan, sillä kasvivalikoima on valtava.

Vihersisustaminen – vinkkejä kasvien valintaan

Viherkasveilla on helppo korostaa sisustustyyliäisi. Asettele graafinen kasvi tarkkaan harkittuun paikkaan tai kokoa huonekasvit yhteen runsaaksi asetelmaksi. Kauniit kasvit sopivat monenlaiseen tilaan ja taustaan. Kasvien avulla voi pehmentää kodin tyhjiä kulmia ja täydentää sisustusta. Nosta suuri huonekasvi tukevan jakkaran päälle ja saat vielä näyttävämmän kokonaisuuden. Tai kokoa söpöt pikkukasvit yhteen ikkunalaudalle.

Suurin osa viherkasveista viihtyy parhaiten valoisassa paikassa, mutta kuitenkin suoralta auringonpaisteelta suojassa. Osa kasveista menestyy myös pimeässä ja ne soveltuvat esimerkiksi haastaviin eteis- ja kylpyhuonetiloihin. Varjossa viihtyviä kasveja ovat muun muassa palmuvehka ja herttaköynnösvehka.

vihersisustaminen_ravenea_majesteettipalmu
Kookas viherkasvi pehmentää kodin tyhjiä kulmia ja tuo runsautta sisustukseen.

Tutustu huonekasvien hoitovaatimuksiin ja valitse helppohoitoisia kasveja. Huolettomalle kastelijalle löytyy lukuisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi erilaiset mehikasvit, kilpipiilea, traakkipuu ja peikonlehti tyytyvät vähään hoitoon ja ovat hyviä valintoja aloittelevalle viherpeukalolle.

vihersisustaminen
Traakkipuu ja peikonlehti sopivat myös aloittelevalle vihersisustajalle.

Viherkasvien monet muodot

Viherkasvien valikoima on todella runsas. Leikittele erilaisilla lehtimuodoilla, nauti kasvien värikirjosta ja höydynnä huonekasvien korkeuseroja. Vihersisustamisessa ei ole oikeaa tai väärää tyylisuuntaa. Puna- ja harmaalehtiset kasvit tuovat dramatiikka tutumpien perinnekasvien rinnalle.

Viherkasvien hoito talvella

  • Valonpuute sekä kuiva huoneilma ovat talven tuomia rasitteita. Kastele huonekasveja talvella maltillisesti, mutta sumuta säännöllisesti.
  • Pyyhkäise pölyt kookkaista lehdistä kostealla liinalla. Pölytön kasvi saa paremmin tarpeellista valoa.
  • Tarkkaile mahdollisia kasvitauteja ja tuholaisia. Ryhdy torjuntaan heti tuholaisten ilmestyttyä.
  • Pidä talvella lannoitustauko. Aloita huonekasvien lannoitus jälleen helmi-maaliskuussa.

Viherkasvien pistokkaat ovat edullinen tapa lisätä kodin vehreyttä. Lue ja kuuntele vinkit viherkasvien lisäykseen podista ja artikkelistamme täältä.

Jätä kommentti

Kirjoittaja:

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

Jaa tämä artikkeli: